Nuenen's bedrijf komt met draadloze gezondheidscoach op de markt

24/10/2008 12:25

Inotive Solutions B.V.

Inotive Solutions BV, een jong innovatief bedrijf gevestigd in Nuenen brengt voor Nederland een primeur op de consumentenmarkt: een unieke draadloze Internet Body Monitor. Het is een innovatieve combinatie met de naam Youw8 (spreek uit als 'you weight') van een draadloze weegschaal en een interactieve website. Alle gegevens van de weegschaal worden draadloos en volkomen veilig naar het internet gestuurd. Op een persoonlijk internetpagina op deze website geven de meters op het "dashboard" uitgebreid weer hoe het gesteld is met de gezondheid zoals het lichaamsgewicht, vetpercentage en de BMI (body mass index). De Youw8 Internet Body Monitor met een prijs van 129,95 is een doorbraak op het gebied van gewichtscontrole en gezondheid.

Een overzichtelijk dashboard met je gezondheidgegevens

Youw8 werkt heel eenvoudig. Met een stap op de weegschaal, zonder bukken voor het indrukken van knoppen en met volautomatische herkenning, wordt de informatie van de weegschaal doorgestuurd naar het internet. Op het dashboard van de persoonlijke pagina zie je alle metingen. Men kan ook aangeven wat de streefdatum en het persoonlijke doel wordt. Youw8 houdt alle wegingen automatisch bij en geeft in grafieken en meters weer hoeveel je bent afgevallen of bent aangekomen, of dat je gewicht stabiel is. Youw8 maakt op een heel gemakkelijke manier inzichtelijk of je een gezond gewicht hebt omdat het tevens ook het vetpercentage en de BMI na elke weging opnieuw berekend.

Wegen wordt leuk

Het handmatig bijhouden van wegingen hoeft niet meer. Met een simpele weging worden alle gegevens naar het dashboard verzonden. Men kan zelf bepalen wanneer men de gegevens terug wil zien op het persoonlijke dashboard. Het is een prettige manier om gewicht en gezondheid bij te houden. Meerdere personen uit bijvoorbeeld een gezin kunnen gebruik maken van de dezelfde weegschaal en krijgen allemaal een persoonlijk dashboard.

Een paar kilo afvallen om een gezond gewicht te krijgen, afvallen om in een trouwjurk te passen, weer in je spijkerbroek passen, je "bierbuik" weer platter te maken omdat je kostuum niet meer lekker zit, net bevallen en weer op gewicht komen? Je gewicht op peil brengen voor een sportprestatie Youw8 is geschikt. Voor mensen waarbij het noodzakelijk is op (gezond) gewicht te blijven, zoals met een chronische aandoening diabetes mellitus (suikerziekte) maakt Youw8 het bijhouden van gewicht leuker en veel gemakkelijker.

Elkaar motiveren met het buddysysteem

Met Youw8 is wegen geen straf, het geeft op een gebruiksvriendelijke en efficiënte manier inzicht hoe het staat met de gezondheid, het biedt op een heel andere manier begeleiding. Het motiveert om gewicht te verliezen en ook om het gewicht op peil te houden. Het buddysysteem geeft de mogelijkheid om met Youw8 elkaar te ondersteunen en te coachen. Vrienden, familieleden, kennissen, teamleden bijvoorbeeld uit sportteam kunnen online als buddy uitgenodigd worden. Het beveiligde profiel van de buddy kan inzichtelijk worden gemaakt zodat kun je vergelijken hoe het met de ander-(en) gaat.

Professionele feedback

Youw8 biedt de mogelijkheid indien men behoefte heeft, gebruikers in contact te brengen met een professional op gebied van voeding en beweging. Youw8 is een partnerlijst aan het samenstellen door heel Nederland van o.a. voedingsdeskundigen, diëtisten, huisartsen, sportbegeleiders, fysiotherapeuten. Zij kunnen extra begeleiding bieden ter ondersteuning bij het verbeteren van conditie en gezondheid. Professionals kunnen het gebruiken als extra instrument om cliënten, patiënten en sporters te ondersteunen op een leuke manier bewust en effectief met gezondheid en het gewicht bezig te zijn.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.youw8.com