Ingezonden persbericht


Geweldige eerste kwalificatie DeGraaf Grand Prix Team op Valencia

Het DeGraaf Grand Prix Team heeft zijn visitekaartje tijdens de eerste kwalificatie van de GP Parts Europe de la communitat Valenciana afgegeven. Alle drie de DeGraaf Grand Prix rijders wisten zich in de top 10 te kwalificeren onder natte weersomstandigheden. Stevie Bonsey pakte met de derde positie de voorlopie eerste startrij. Danny Webb en Hugo van den Berg wisten met een vijfde en zevende plek op de voorlopige tweede startrij te kwalificeren.

In de natte vrije training van vanochtend wisten de Engelsman Danny Webb en de Amerikaan Stevie Bonsey naar een respectievelijk de zesde en tiende positie te rijden. Hugo van den Berg kwam in de vrije training nog niet goed in zijn ritme en reed naar een 26e positie.

De kwalificatie werd tevens op een natte baan verreden. Stevie Bonsey maakte er een spannende sessie van. Bonsey wist meerdere malen naar de eerste plaats te rijden maar kreeg ook nog even een spannende moment te verwerken. De Amerikaan kreeg te maken met een bokkende Aprilia en kon ternauwernood een valpartij voorkomen. Bonsey kwam binnen en wist direct daarna snelle tijden te rijden. Totdat Bonsey nu echt onderuit ging in de eerste bocht. Met een gehavend zitje kwam de Amerikaan de pit opzoeken en de monteurs wisten het zitje met tape bij elkaar te houden. Bonsey wist nog twee snelle ronden te rijden en verbeterde zijn tijd en kwam hiermee op de voorlopige derde startplek.

Danny Webb kreeg in het tweede gedeelte van de kwalificatie het ritme en pakte zelfs even de tweede plaats met nog tien minuten op de klok. Na een ronde viel de kleine Engelsman terug naar de vierde plek maar met een snellere ronde kwam Webb weer terug naar de derde plek. In de laatste minuut werd Webb van de voorlopige eerste startrij verdreven waaronder zijn Amerikaanse teamgenoot Stevie Bonsey. Webb staat momenteel op de tweede startrij met een vijfde positie.

Voor de Nederlander Hugo van den Berg was het zijn beste voorlopige startpositie ooit. Het leek wel of Van den Berg vleugels had gekregen en bivakeerde bijna de gehele sessie in de top 5. Met nog een aantal minuten op de klok stond Van den Berg zelfs op de voorlopige eerste startrij maar viel aan het einde terug naar een nog steeds een uitstekende zevende positie. Van den Berg noteerde zelfs de snelste tijd in sectie twee waarmee Van den Berg een goed visitekaartje af gaf.

Stevie Bonsey (3e, 2:00,000): "Nou, vandaag was het wel spannend voor me! Ik vind dit circuit niks in de regen. Het is dan zo glad! Ik voelde me goed maar had bijna een high sider in bocht vier maar kon deze gelukkig opvangen. Een paar ronden later was het wel raak en crashte ik in de eerste bocht. Ik kwam snel naar binnen met nog maar 8 minuten op de klok. De monteurs probeerde de motor zo goed mogelijk te repareren en met veel plakband op het zitje kon ik nog twee snelle ronden rijden. Ik ging eruit met geen vertrouwen maar ik wist toch nog mijn snelste ronde te verbeteren en eindigde zelfs op de derde positie."

Danny Webb (5e, 2:00,427): "Het was een goede sessie vanmiddag. Ik heb nog veel reserve maar wilde niet vallen omdat ik nog steeds geblesseerd ben aan mijn pink. De reden was ook omdat ik links en rechts van mij riders zag vallen. Ik wilde daar absoluut niet één van zijn! Het ziet ernaar uit dat het morgen een stuk beter weer is en dan zal ik pushen en zien we wel waar we eindigen. Ik wil graag mijn team bedanken voor het goede werk die zij verricht hebben vandaag. Vooral omdat ik het dit weekend met één monteur minder moet doen."

Hugo van den Berg (7e, 2:00,790): "Vanochtend in de vrije training ging het niet verkeerd maar het kwam er niet echt uit. We hebben een aantal aanpassingen gedaan en vanmiddag ging het lekker. Ik deed mijn ronden en zag in eens p4 op het pitbord met mijn uitbundige monteur Rick! Ik kon daarna mijn tijd nog wel verbeteren maar zakte iets terug. Deze 7e plek is een goede opsteker!"