Ministerraad


Benoeming hoofdofficier van justitie in Amsterdam

Persbericht | 24-10-2008

De ministerraad heeft er op voorstel van minister Hirsch Ballin van Justitie mee ingestemd om de heer mr. H.J. Bolhaar (53) voor te dragen voor benoeming tot hoofdofficier van justitie in Amsterdam. Hij volgt daar de heer mr. L. de Wit op, die voor het Openbaar Ministerie op de Nederlandse Antillen gaat werken.

De heer (Herman) Bolhaar studeerde Nederlands recht aan de Radboud Universiteit Nijmegen (afgerond in 1980) en heeft managementopleidingen gevolgd aan de Nederlandse School Openbaar Bestuur te 's-Gravenhage, de University of California at Berkeley en aan de Harvard University in de Verenigde Staten (1993-1995).

In 1980 begon de heer Bolhaar zijn loopbaan als jurist bij de stafafdeling rechtspraak van de Raad van State, waarna hij als staffunctionaris bij het arrondissementsparket Almelo en als kabinetschef PG bij het ressortsparket in Den Bosch heeft gewerkt. In 1989 werd hij benoemd tot officier van justitie in Breda, waarna hij in 1995 officier van justitie eerste klasse en unithoofd werd in Arnhem. In 1997 werd hij fungerend hoofdofficier in Den Bosch om vanaf 2001 hoofdofficier van justitie in Breda te worden. In 2004 is de heer Bolhaar benoemd tot procureur-generaal bij het OM, lid van het college van procureurs-generaal in Den Haag.