Rechtbank Utrecht


Rechtbank schorst hechtenis moeder die verdacht wordt van doden baby

24 oktober - De rechtbank in Utrecht heeft vrijdag de voorlopige hechtenis van een 41-jarige vrouw die wordt verdacht van het doden van haar twee maanden oude baby geschorst. De behandeling van de strafzaak gaat op 19 december verder.

De vrouw wordt ervan verdacht dat zij haar dochtertje een hard voorwerp tegen het hoofd zou hebben geslagen of gegooid, waardoor het kind is overleden. De vrouw zelf zegt dat ze tot twee keer toe een ongeluk in huis gehad heeft, waarbij het kind gevallen is en met het hoofd tegen een tafel of stoel is gekomen.

De rechtbank oordeelde dat er weliswaar ernstige bezwaren tegen de vrouw bestaan die het voortduren van de voorlopige hechtenis rechtvaardigen, maar dat het in het persoonlijk belang van de vrouw is om in vrijheid haar proces af te wachten. De schorsing van de voorlopige hechtenis duurt tot 19 december. De vrouw moet verplicht op de volgende zitting verschijnen en meewerken aan een psychologisch en psychiatrisch onderzoek.

De rechtbank wees tijdens de pro-formazitting ook het verzoek tot het horen van een aantal getuigen en deskundigen toe. Die deskundigen moeten ook nog aanvullende rapportages opstellen.

Bron: Rechtbank Utrecht
Datum actualiteit: 24 oktober 2008 Naar boven