Paradiso Amsterdam

Palabras presenteert: Notebook Living van Wonder

Palabras heeft dichteres Wonder uitgenodigd om haar nieuwe album 'Notebook Living' te presenteren. Na twee jaar weg te zijn geweest, keert Wonder terug op het podium van Paradiso met Brits geluidskunstenaar en uitvinder Spencer Marsden (Mild Man Jan) en befaamd contrabasspeler Jim Parris. Ze spelen een live-set gevuld met elektronica, vindingrijkheid en organische blues gepaard met een droomwereld vol creativiteit en stedelijk surrealisme.

Wonder beleefde haar podiumdebuut bij Palabras in 2000 met haar gedichten, of beter gezegd haar bedwelmende 'spoken songs' op bevreemdende samples. Ze heeft internationaal bekendheid verworven met haar experimentele aanpak waarin ze haar stem en pen laat samenwerken met acteurs, korte films en muzikanten. Wat ontstaat is een performance waarin moderne dans, muziek, videokunst en haar gedichten samenkomen. Haar werk is uitgezonden op de BBC en de VPRO, vertoond in de Saatchi en Saatchi Gallery en live gehoord op menig podium (Berlijn, Antwerpen, Amsterdam, London, Manchester and beyond). Haar laatste album 'Desdemona Died' werd in 2004 gepresenteerd in de Kleine Zaal van Paradiso tijdens een uitverkochte theatrale avond gewijd aan liefde en de capaciteit van de moderne mens om zich daar poëtisch mee te identificeren. Haar nieuwe album 'Notebook Living', dat deze avond zijn officiële release vindt, is een kleine parel vol gedachten en gedichten bewegend tussen spoken word en haar enigmatische zang. Het album is gemaakt met gastproducers uit Amsterdam (DJ Aardvarck) en een aantal prominenten uit Manchesters undergroundscène, waaronder Spencer Marsden (Mild Man Jan/Switchflicker records), ex-bandit queen member Janet Wolstenholme (The Present Occupier), Danny Dubble D (2020vision, Winding Road, Baker St., 3rd Ear) en Clive Hunte (o.a. muzikale addities voor Lilly Allen, Mr. Scruff etc.).

In de audiovisuele intimiteit die Wonder eigen is, speelt ze bij deze speciale editie van Palabras met haar twee huidige collaborateurs: gelauwerd muzikant en contrabasspeler Jim Parris (o.a. de muzikale wederhelft van Carmel) en Spencer Marsden (Mild Man Jan). Dit belooft een unieke avond te worden waarin de Kleine Zaal wordt omgetoverd tot een verlaten circus en het leven wordt bezongen en bespeeld met verve, passie en veel creativiteit.

Voor een klein inzicht in haar wereld en haar geluid: www.myspace.com/itswonderhere

Paradiso, zondag 26 oktober 2008
PALABRAS presenteert: WONDER - NOTEBOOK LIVING
kleine zaal: 21.30 uur
zaal open: 21.00 uur
entree: 7,50 excl. daglidmaatschap


-