Ingezonden persbericht


Persbericht

Sunday Casual Classics - Brendel speelt Bach in Cristofori

Op zondag 26 oktober speelt de Brits-Duitse cellist Adrian Brendel een aantal solosuites van Bach in de prachtige grote zaal van Cristofori aan de Amsterdamse Prinsengracht.

Dit concert is onderdeel van de serie Sunday Casual Classics waarbij het gaat om ongedwongen genieten van mooie klassieke kamermuziek en het kennismaken met gelijkgestemden. Tijdens deze concerten zijn ook kinderen van harte welkom (helaas geen gereduceerde prijs)!

Om 15.30 start de inloop met een drankje, het concert begint om 16.00 en duurt ongeveer een uur. Hierna wordt er weer een drankje geserveerd en is er de mogelijkheid om nog even met de solist kennis te maken en de uitvoering te bespreken.

Tot slot kan men, van 18.00 uur tot 20.00 uur deelnemen aan de Table d Hôte, een heerlijk driegangenmenu in de gezellige Weense Salon van Cristofori.

Kaarten voor dit concert kosten 25,- (inclusief drankjes).


Deelname aan de Table d Hôte kost 37,50 (inclusief wijnen en koffie).

U kunt bestellen via 020-5210430 en tickets@amsterdamsymphony.com.

Per gehele bestelling betaalt u 3,50 administratiekosten.

Sunday Casual Classics is een initiatief van cateraar a matter of TASTE en het Amsterdam Symphony Orchestra.

Cristofori Prinsengracht 581-583, Amsterdam (parkeren bij Europarking, Marnixstraat 250 of aan de gracht).

Biografie Adrian Brendel

Adrian Brendel is in 1976 geboren in Londen. Hij studeerde aan de universiteit van Cambridge en bij Frans Helmerson aan het conservatorium van Keulen. Andere voor hem belangrijke leraren waren Alexander Baillie, Miklós Perényi en William Pleeth (leraar van o.a. Jacqueline Du Pré).

Hij volgde talloze master classes en speelde tijdens grote internationale festivals: Aldeburgh, Prussia Cove, Mecklenburg Festspielen, Berliner Festwochen en de Schubertiade in Schwarzenberg. Ook spelde hij in beroemde zalen als de Berlijnse Philharmonie, het Teatro Colon Buenos Aires en de Wigmore Hall, waar hij in 1999 debuteerde. Adrian heeft opgetreden met topmusici als Imogen Cooper, Paul Lewis, Till Fellner, Daniel Hope, Lawrence Power en Katharine Gowers natuurlijk met zijn duo-partner Tim Horton. Hij heeft opnamen gemaakt voor de BBC, ORF, NDR, WDR, Südwestfunk en Deutschlandradio.

De laatste jaren kenmerkten zich door de nauwe samenwerking met zijn nu gepensioneerde vader Alfred Brendel. In 2001 gaven ze gezamenlijk concerten in steden als Wenen, Tokyo, Londen, Keulen, en Parijs en tijdens zowel het Edinburgh Festival als de Salzburger Mozartwoche. In 2003 en 2004 voerden ze de complete werken voor cello en piano uit van Beethoven en deden dit in Bremen, Brussel, Berlijn, Frankfurt, Munchen, Hannover, Essen, Florence, Freiburg, New York, Los Angeles, Vancouver, Palermo, Turijn, Bologna, Barcelona, Madrid, Valencia, Parijs, Lyon, Luzern, Graz, Wenen, Amsterdam en Londen. De opname voor Philips die hieruit voortvloeide is aanbevolen door BBC Radio 3 als dé aan te schaffen opname van deze werken.

Recente solistische optredens van Adrian met orkest waren o.a. Haydn's celloconcert in D met het Scottish Chamber Orchestra en The Academy of St Martin in the Fields, Dvorák s celloconcert met het Royal Scottish National Orchestra en Ligeti met Sinfonia Varsovia.

Adrian Brendel is mede-oprichter van 'Music at Plush', een zomerfestival dat wordt gehouden in Dorset (www.musicatplush.com).

(W) http://www.amsterdamsymphony.com/ (A) Prinsengracht 699, 1017 JV Amsterdam (T) +31 (0)20 521 04 30 (E) info@amsterdamsymphony.com