Ingezonden persbericht


Persbericht

De derde herdenking van de Schipholbrand

Zondag 26 oktober 2008 's middags en 's avonds in Amsterdam en op Schiphol-Oost.

De Schipholbrand van 26-27 oktober 2005 zal drie jaar later opnieuw, op dezelfde plaats en op dezelfde tijd, herdacht worden. Dit gebeurt bij het monument voor de elf doden aan het hek van het detentiecentrum Schiphol-Oost (adres: Ten Pol 64, 1438AJ Oude Meer). Overlevenden en nabestaanden zullen de herdenking gestalte geven en bijwonen.

Herdenk de Schipholbrand met ons onder het motto:
We are here
To make a life again
Together as one

Het initiatief voor de herdenking is genomen door de Verenigde Overlevenden van de Schipholbrand in samenwerking met M2M Radio (migrant tot migrant) en Het Blauwe Huis. De overlevenden en kunstenaars ontwerpen samen een ceremonie ter herdenking van de elf gedode migranten. Ze roepen iedereen op om zij aan zij met hen deel te nemen aan de herdenking, als teken van deelneming, solidariteit en respect. En als protest tegen het vreemdelingenbeleid en tegen het opsluiten van migranten in het bijzonder. Ze laten zien hoe zij vechten voor de toekomst. Diverse delegaties hebben aangekondigd hierbij aanwezig te zijn, waaronder de georganiseerde schoonmakers van Schiphol.

Het Detentiecentrum op Schiphol-Oost is de plaats waar het gebeurt. Op zondag 26 oktober 2008, van 14.00 's middags tot 23.55 's nachts. Het Blauwe Huis biedt de overlevenden gastvrijheid en M2M Radio zendt de herdenking uit op internet. M2M Radio is onderdeel van 'Gast=/Vrij', een samenwerkingsproject van Het Blauwe Huis met de European Cultural Foundation en zendt elke vrijdagavond (19.00-22.00) live uit vanuit Het Blauwe Huis op http://m2m.streamtime.org. Op zaterdag 25 oktober is er van 19.00-23.00 een speciale extra live-uitzending over de herdenking.



Ingezonden persbericht