Politie Zaanstreek-waterland



Bromfietser rijdt door na aanrijding met politieagent

Zaandam, 26-10-2008 o Een politieman is zaterdagavond 25 oktober omstreeks 21.40 uur in de Dr. H.G. Scholtenstraat ernstig gewond geraakt toen hij op het fietspad werd aangereden door een bromfietser.

De agent was samen met een collega bezig met een
fietsverlichtingscontrole. Zij spraken op dat moment een fietsster aan omdat zij geen verlichting voerde. De agenten zagen de bromfietser aan komen rijden, eveneens zonder verlichting en daarbij was de man donker gekleed. In een poging de man staande te houden zette de politieman zijn mountainbike deels over het fietspad om de doorgang te beperken. De bromfietser probeerde aan de controle te ontkomen door een uitwijkmanoeuvre te maken. Hierbij reed hij tegen de fiets van de politieman aan. Hij raakte de agent zelf ook waardoor deze ten val kwam. De agent brak zijn scheenbeen en kuitbeen. De bromfietser kwam zelf ook ten val en kon toen worden aangehouden.
De verdachte is een 20-jarige Zaandammer. De man kon na behandeling in het ziekenhuis worden ingesloten in het politiebureau. De verdachte was vermoedelijk onder invloed van alcohol en had geen rijbewijs of bromfietscertificaat.

De politie stelt een onderzoek in naar dit ongeval en is op zoek naar getuigen. Zij wil vooral in contact komen met de vrouw die even daarvoor op het fietspad aangesproken was door de agenten. Daarbij is de politie ook op zoek naar de man die in het gezelschap was van de verdachte. Hij heeft de plaats van het ongeval verlaten zonder zich bekend te maken dan wel hulp te verlenen. Getuigen kunnen contant opnemen met de afdeling recherche via 0900-8844.