Politie Noord- en Oost Gelderland

|Apeldoorn - snorfietser gewond | |Een 17-jarige snorfietser uit Hoog Soeren is vrijdagavond 24 oktober op de Jachtlaan in Apeldoorn gewond geraakt, toen hij in botsing kwam met een 77-jarige automobiliste uit Apeldoorn.

De snorfietser reed rond 19.30 uur samen met een 18-jarige Apeldoorner aan de verkeerde kant van de weg over het fietspad langs de Jachtlaan, toen de automobiliste vanuit de Zwarte Kijkerweg de Jachtlaan wilde oprijden. De vrouw stopte voor de haaientanden waardoor de jongens aannamen dat ze hun had gezien. Toen de snorfietser de kruising overstak, reed de vrouw echter vooruit. Een aanrijding was het gevolg. De snorfietser is per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. Hij bleek zijn pols te hebben gebroken.

|     |Apeldoorn - bestuurder onder invloed betrapt              |
De politie in Apeldoorn heeft vrijdagavond 24 oktober om 23.30 uur tijdens een controle een 47-jarige automobilist betrapt op rijden onder invloed.

De politie controleerde op de Asselsestraat op alcohol en verlichting. Toen de bestuurder moest blazen, bleek dat hij teveel had gedronken. Hij werd hierop aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor ademanalyse. Deze gaf 1.4 promille aan. Het rijbewijs van de man is ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. In totaal werden tijdens de controle 60 bestuurders gecontroleerd op alcohol. Alleen de genoemde bestuurder had teveel gedronken. 15 personen werden beboet voor het niet voeren van verlichting.

--Einde berichten--
-----------------------
(

(

---- --