Politie Twente

Persberichten Politie Twente zaterdag 25 oktober 2008

Rosita de Vries: 053-4555588

26 bekeuringen bij multidisciplinaire verkeerscontrole

Deurningen

Tijdens een verkeerscontrole, die plaatsvond op parkeerplaats 't Veelsveld, gelegen aan de A1 ter hoogte van Deurningen, werden door de politie vrijdag 24 oktober in totaal 26 bekeuringen uitgedeeld.

Op vrijdag 24 oktober vond tussen 09.00 uur en 16.30 uur een multidisciplinaire verkeerscontrole plaats op parkeerplaats 't Veelsveld, gelegen aan de A1 nabij Deurningen. De controle werd uitgevoerd door de politie Twente, in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee, de Douane, Rijkswaterstaat en de parketpolitie. Het hoofddoel van de controle was het bevorderen van de verkeersveiligheid.

Tijdens de controle werden in totaal 64 voertuigen aan een controle onderworpen. Bij het controleren was bijzondere aandacht voor technische aspecten van onder meer personenauto's en bedrijfsauto's, al dan niet met aanhangwagens en ook taxivervoer. Onderdelen die onder meer gecontroleerd werden waren verlichting, banden en lading. In totaal werd door de politie 26 keer proces-verbaal opgemaakt, voor uiteenlopende overtredingen. Onder andere werden zeven bestuurders bekeurd voor het feit dat verlichting aan hun voertuig en/of aanhangwagen niet volgens de gestelde eisen functioneerde. Vier bestuurders konden geen rijbewijs tonen en twee bestuurders bleken zelfs niet in het bezit te zijn van het voor hun voertuigcombinatie vereiste E-rijbewijs. Bij twee auto's werd geconstateerd dat de ramen onvoldoende lichtdoorlatend waren. Een oplegger bleek ruim 900 kg overbeladen te zijn.

De Koninklijke Marechaussee hield een tiental auto's staande. De inzittenden van deze voertuigen bleken allemaal in het bezit van de vereiste reis- en/of verblijfsdocumenten. (08-134649)

Fietser zwaar gewond bij aanrijding

Enschede

Bij een aanrijding tussen een 45-jarige Enschedese fietser en een personenauto op de Boddenkampsingel, vrijdag 24 oktober, is de fietser zwaar gewond geraakt. De politie Twente doet onderzoek naar de toedracht.

Vrijdag 24 oktober omstreeks 18.00 uur rijdt een 45-jarige automobilist uit Enschede over de Boddenkampsingel. Ter hoogte van de Kottendijk ziet hij plotseling een fietser op de rijbaan. Deze kan hij niet meer ontwijken en een aanrijding is het gevolg. Bij de aanrijding komt de 45-jarige fietser dusdanig ten val dat hij zwaar gewond is overgebracht naar het ziekenhuis. De afdeling Verkeersongevallen Analyse van Politie Twente stelt een onderzoek in naar de toedracht. Het team van Enschede-Noord, dat met de zaak belast is vraagt getuigen, die nog niet met de politie gesproken hebben, zich te melden. Dit kan via het algemene nummer 0900-8844. (08-134647)

Bij eenzijdig ongeval gewond

Overdinkel

Bij een eenzijdig ongeval is een 23-jarige automobilist gewond geraakt toen hij met zijn auto tegen een geparkeerde auto en een muurtje reed. Hij is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Op zaterdag 25 oktober omstreeks 08.00 uur rijdt een 23-jarige Enschedese automobilist vanuit Losser over de Hoofdstraat in de richting van Overdinkel. Ter hoogte van perceel nummer 36 verlies hij om onbekende reden de macht over het stuur en rijdt aan de linkerzijde van de weg tegen een geparkeerde auto. De geparkeerde auto schiet door tegen een boom en de auto van de 23-jarige komt tegen een tuinmuurtje tot stilstand. De 23-jarige raakt bij het ongeval gewond en is overgebracht naar het ziekenhuis. Beide voertuigen zijn total-loss en moesten worden afgesleept. Mede hierdoor is de weg tot ongeveer 11.00 uur afgesloten geweest. Proces-verbaal zal worden opgemaakt. (08-134808)

---- --