Politie Limburg-Noord

Drie jongens aangehouden na mishandeling in Weert


Datum: 26-10-2008
Tijd bericht: 13:49
Plaats: Weert
De politie heeft vrijdagavond 3 jongens van 13, 14 en 16 jaar uit Weert aangehouden op verdenking van mishandeling van een 13-jarige jongen uit Weert.

De jongen wilde op de fiets stappen bij het sportpark in Boshoven toen hij door 4 jongen werd aangesproken. De vier spuugden op zijn fiets en één van hen liet zijn band leeg. Vervolgens werd hij door enkele van deze jongens geslagen en geschopt. Het slachtoffer fietste vervolgens weg in de richting van het centrum. De jongens wisten het slachtoffer op de kloosterstraat klem te rijden en sloegen hem opnieuw. Hiermee stopten zij toen een voorbijganger hen aansprak. Hij belde ook de politie. De 16-jarige jongen vluchtte weg op zijn fiets. Hij werd later in zijn woning aangehouden. De 13-jarige jongen werd ter plaatse aangehouden door de politie. De 14-jarige werd ook later in zijn woning aangehouden. De vierde jongen, een 13-jarige jongen uit Weert, werd niet aangehouden maar moest wel mee naar het bureau in verband met het onderzoek naar de mishandeling.

Het slachtoffer is overgebracht naar de Eerste Hulp waar bleek dat hij diverse kneuzingen aan zijn hoofd en been had. De 3 aangehouden jongens zijn na verhoor in vrijheid gesteld en overgedragen aan hun ouders. Justitie zal zich nu over de zaak buigen.