Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda, 26-10-2008

Bredase politie houdt toezicht in horecanacht

BREDA: De horecanacht van zaterdag 25 oktober op zondag 26 oktober werd druk bezocht. Er was veel publiek op de been. Al redelijk vroeg leidde het nodige alcoholgebruik tot
vervelend en recalcitrant gedrag. De politie was met geüniformeerde agenten en bikers in het Bredase centrum aanwezig om het uitgaansleven in goede banden te leiden. Ook werd er toezicht gehouden door middel van cameratoezicht.

In de Visserstraat werden om 02.00 drie verdachten opgepakt die de openbare orde verstoorden. De ruzie was ontstaan rond een ex-vriendin. Het trio is afkomstig uit Breda en 20 jaar oud.

Een 20-jarige man uit Steenbergen werd aangehouden nadat hij harddrugs dealde in de Potkanstraat (04.50 uur). Hij werd op heterdaad betrapt door agenten en kreeg proces-verbaal voor overtreding van de Opiumwet. Daarbij werd een kleine hoeveelheid harddrugs in beslag genomen. Toen de man in vrijheid was gesteld vond hij het noodzakelijk om de agenten uit te schelden. Dit leidde tot zijn tweede arrestatie. Dit maal terzake belediging.

Om 02.15 uur mishandelde een 29-jarige Bredanaar een horecamedewerker op het Kerkplein. Dat gebeurde toen een deel van de groep waar de verdachte deel van uitmaakte de discotheek wel binnen mochten en een deel geweigerd werd. Ook tegen de gewaarschuwde agenten verzette de verdachte zich.

Verder trad de politie op tegen wildplasser en diverse
verkeersovertreders

Woninginbreker opgepakt

BREDA: Agenten wilden de bestuurder van een personenauto controleren. Dat gebeurde zondag 26 oktober om 02.30 uur in de Willemstraat. De automobilist ging er echter vandoor. Na een achtervolging eindigde zijn rit tegen het hekwerk van een bedrijf op het Minervum.
Als snel bleek de reden van zijn vlucht. De man reed namelijk in een gestolen auto. Het voertuig was buitgemaakt bij een woninginbraak in de Werstraat in de voorgaande nacht. De verdachte had ook nog andere spullen van deze woninginbraak in zijn bezit. De verdachte was zwaar onder invloed van alcohol en weigerde alle medewerking. Hij is in het belang van het verdere onderzoek in verzekering gesteld.

Proces-verbaal voor verlaten plaats ongeval

ULVENHOUT: Voorbijgangers zagen zondag 26 oktober 2008 om 07.00 uur een BMW in de sloot liggen langs de Geersbroekseweg. De auto lag op zijn kop in het water en het was onbekend of er nog personen in aanwezig waren. Om die reden rukte de brandweer
(met 17 personen) uit. Duikers stelden vervolgens vast dat de auto helemaal verlaten was. Ook lag er niemand in het water in de directe omgeving van het voertuig.
Ondertussen had de politie aan de hand van het kenteken de
kentekenhouder achterhaald. Het ging om een 23-jarige inwoner van Chaam. De man was rond 02.30 uur tengevolge van een stuurcorrectie uit de bocht gevlogen en te water geraakt. Hij was zelfstandig uit het voertuig gekomen. Hij was daarna naar huis gegaan zonder de politie in kennis te stellen. Hij maakte zich daarmee schuldig aan het
verkeersmisdrijf 'verlaten plaats ongeval' dat de betrokkene van een ongeval verplicht om ter plaatse te blijven of de politie te
informeren over het ongeval.

Vandaal verzet zich hevig tegen arrestatie

BREDA: Een politieagent betrapte in zijn vrije tijd een jongeman die autospiegels vernielde. Hij maakte zich bekend als politieman en wilde de verdachte aanhouden. Deze verzette zich hevig en gewelddadig tegen de arrestatie.

De vernielzucht vond plaats op zondag 26 oktober 2008 om 02.45 uur in de Brasschaatstraat.
Daar schopte de verdachte van minimaal vier geparkeerde auto's de buitenspiegels kapot.
Hij werd op heterdaad betrapt door een hoofdagent van de politie Midden en West Brabant. De politieman was vrij en reed op zijn fiets naar huis toen hij de verdachte op heterdaad betrapte. Via de mobiele telefoon informeerde hij de meldkamer dat hij de verdachte ging arresteren. Hij toonde daarbij zijn legitimatiebewijs, waar de verdachte niet onder de indruk was.
De verdachte begon een gevecht waarbij de agent klappen en schoppen moest incasseren en zijn fiets in de sloot werd gegooid. Het lukte om de verdachte in de houdgreep vast te houden in afwachting van
assistentie van collega's. De verdachte is vervolgens ingesloten en in verzekering gesteld.
Naast de toegebrachte schade van de vernielde buitenspiegels kan de 18-jarige Bredanaar ook een schadeclaim van de agent tegemoet zien. Onder andere is zijn broek gescheurd en de voorvork van de fiets is tengevolge van het incident krom geraakt.

Auteur: Jeroen Steenmeijer