Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom, 26-10-2008

Arrestatie na mishandeling

ROOSENDAAL: Een 19-jarige inwoner van Roosendaal is door de politie opgepakt nadat hij een 20-jarige vrouw mishandelde. Dat gebeurde zondag 26 oktober om 01.15 uur op de Nieuwe Markt in Roosendaal. De man spuugde de vriendin van het slachtoffer in het gezicht. Toen het slachtoffer daar iets van zei, kreeg ze een klap op haar gezicht. Agenten zagen het gebeuren en grepen meteen in. De verdachte werd gearresteerd en ingesloten. Van het slachtoffer is een aangifte van mishandeling opgenomen. Zij heeft last van een opgezwollen linkeroog.

Dronken Fransman moet 700,- afrekenen

BERGEN OP ZOOM: Zaterdagavond 25 oktober controleerde de politie de bestuurder van een personenauto. Het ging om een Fransman die enkele keren bijna de macht over het stuur verloor. Op de A-58 bij Wouwse Tol lukt het om de automobilist te laten stoppen. In de auto lagen diverse legen flessen en de bestuurder bleek onder invloed van alcohol. De 29-jarige werd om die reden gearresteerd. Hij moest hij mee naar het politiebureau om een ademanalyse te ondergaan. De ademanalyse-apparatuur gaf een uitslag van 715 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximum grens is. In overleg met het Openbaar Ministerie kreeg de man een geldboete van 700,- opgelegd. Omdat hij die boete niet kon betalen is zijn auto tijdelijk (als onderpand) in beslag genomen. Daarnaast is zijn Franse rijbewijs is in gevorderd.

Beschonken tegen een boom

HALTEREN: In Halsteren reed een bestelbus tegen een boom. Het ongeval vond plaats op zondag 26 oktober om 00.20 uur op de Buurtweg. De veroorzaker was een 28-jarige man uit Halsteren. De verdachte ging met lichte verwondingen het ziekenhuis in Bergen op Zoom. Na zijn medische behandeling werd hij door de politie gearresteerd. Er was namelijk alcohol in het spel. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 685 ug/l. Het rijbewijs van de man is gevorderd. Daarnaast is er proces-verbaal tegen hem opgemaakt en kreeg hij een rijverbod van acht uur.

Inbraak supermarkt

FIJNAART: Bij een supermarkt aan de Kadedijk in Fijnaart is
ingebroken. De diefstal vond plaats op zaterdagavond 25 oktober rond 23.50 uur. De inbreker kwam binnen door een gat in het dak te maken, waarna het alarm in werking trad. Bij onderzoek in de winkel blijkt dat bij van pinautomaten onderdelen zijn gedemonteerd en meegenomen. De politie heeft kort na de melding met een politiehond en pand en de omgeving afgezicht. Daarbij is geen verdachte aangetroffen.

Politie neemt rijbewijs af van dronken automobilist

ROOSENDAAL: In de nacht van zaterdag 25 oktober op zondag 26 oktober controleerde de politie op de bestuurder van een personenauto. Dat gebeurde rond 02.30 uur op de Ludwigstraat. De 25-jarige man uit Wouw had alcohol gedronken. Om die reden werd de man gearresteerd en moest hij mee naar het politiebureau om een ademanalyse te ondergaan. De ademanalyse-apparatuur gaf een uitslag van 490 ug/l, terwijl in zijn geval ('beginnen bestuurder) 88 ug/l de wettelijk toegestane maximum grens is. De agenten maakten proces-verbaal tegen de man op en vorderden zijn rijbewijs in. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van zeven uur opgelegd.

Broei bij compost verwerkingsbedrijf

MOERDIJK: Zondagochtend 26 oktober ontstond rond 10.00 uur brand bij een bedrijf aan de Middenweg in Moerdijk. In het pand composteert men GFT-afval. In een hal zijn meerdere betonnen bakken waar GFT-afval ligt opgeslagen. In een van deze bakken was over een
oppervlakte ongeveer 30 m3 broeiband ontstaan. Een fenomeen dat wel vaker optreedt.
Er was geen gevaar voor ontploffing, milieu en/of omgeving. Gezien de locatie (industrieterrein Moerdijk) was ook de verkeersveiligheid niet in het geding.
De brandweer heeft nog wel enige uren nodig om de broei te blussen.

Auteur: Jeroen Steenmeijer