VVD


26-10-2008

A4 voorstel Christen Unie naar prullenbak

De VVD is verbijsterd dat de Christen Unie de toch al beschamende 50-jarige discussie over de aanleg van de A4 Midden Delfland viert met een voorstel om opnieuw een variant te onderzoeken.

Met onvermijdelijke verdere vertraging als gevolg.

De ontbrekende schakels in de A4, hoofdtransportas tussen de mainports van Amsterdam, Rotterdam en Antwerpen, zijn al jarenlang het symbool van de bestuurlijke onmacht in Nederland. Dat de Christen Unie dat beeld opnieuw bevestigt en voorbij gaat aan al die mensen en ondernemers die dagelijks in de file staan, is treurig.

De tijd van praten is volgens de VVD al lang voorbij. Niet alleen de economische, maar ook de sociale en milieuschade als gevolg van het ontbreken van de A4 noord - en zuid! - is enorm.

De VVD wil dat minister Eurlings zijn belofte om "de laatste minister te zijn die zich met de A4 Midden Delfland bezig houdt" gestand doet. De schop moet liever vandaag dan morgen, maar uiterlijk in 2011 zoals beloofd, de grond in. De VVD rekent er op dat CDA en PvdA en alle bestuurders die zijn betrokken bij het programma Randstad Urgent deze lijn steunen en uitspreken dat verdere vertraging onaanvaardbaar is.

Voor nadere informatie:
VVD woordvoerder Paul de Krom
Mob.: 06-1830 59 35