Twee bekende kunstenaars treffen elkaar in boksring


Warming up voor boxing birds

ALMERE, DEURNE, 20081013 -- De vooraanstaande kunstenaars Menno Baars en Raymond Hoogendorp hebben elkaar zondag 12-10-2008 voor het eerst live getroffen in de boksring in Almere bij Seconds-Out.

Dat deden zij als voorbereiding op een gezamelijk optreden dat zij later deze maand gaan doen tijdens de opening van een galerie. Op 26 oktober, tijdens wat al wordt genoemd "het kunstgevecht van het jaar", zullen dan beide kunstenaars gezamelijk live een reusachtig linnendoek beschilderen bij de nieuwe Galerie Art Treasures van kunsthandelaar Martijn Derks en topdesigner Marieux in Deurne.

Bij Art Treasures zijn kunstwerken te vinden van o.a. Herman Brood, Corneille, Gerdine Duijsens, Ad Verstijnen, Anton Heyboer en natuurlijk Menno Baars en Raymond Hoogendorp.
Gevraagd naar waarom er gekozen is voor een bokswedstrijd, zegt Baars: "Kunst is net als boksen, hoe beter het is, hoe minder mensen het mooi vinden", waarop Hoogendorp aanvult: "Wij voelden ons in de ring als vrije vogels, als boksende vogels. De parallel is dan snel getrokken. Immers straks gaan wij elkaar net zo te lijf, maar dan op doek met verf".

Voor meer informatie over dit spektakel kunt u kijken op de website van Art Treasures: www.art-treasures.nl





ingezonden persbericht