Edin sponsort Birma Fonds


NIEUWEGEIN, 20081026 -- Het opleidings- en bijscholingsinstituut voor de tandheelkunde Edin heeft de expositie en charityveiling `Birma in Beeld' ondersteund met een financiële bijdrage. De veiling bracht 13.500 euro op, een bedrag dat ten goede komt aan het werk van het Birma Fonds in het onlangs door een natuurramp getroffen land. Bestuurslid Myint Thein: "Een fantastisch resultaat!"

Aan de expositie werkten veertien bekende fotografen uit binnen- en buitenland belangeloos mee. Onder hen Chris Steele-Perkins (Magnum), Jan Banning (Zilveren Camera) en John Stanmeyer (Robert Capa Award & World Press Photo-winnaar). De Nederlandse fotograaf Jan Bogaerts stelde een grote geplexificeerde afdruk ter beschikking van de foto die gebruikt is op de omslag van het boek `De Onzichtbaren' van Karel Glastra van Loon.

De originele gesigneerde werken werden zondag 19 oktober geveild, met medewerking van Amsterdam Auctioneers Glerum. In totaal brachten de foto's 13.500 euro op. "Een fantastisch resultaat," zegt bestuurslid Myint Thein. "De opbrengst zal ten goede komen aan onze schoolprojecten in Birma. Een daarvan betreft de herbouw van twee scholen in de door Birma Fonds `geadopteerde' dorpjes in het rampgebied. Daarnaast gaan we in november van start met de bouw van een school in Karen Staat, een etnische provincie waar lang een gewapend conflict heeft gewoed."

Dat de opbrengst voor 100% ten goede komt aan het werk van Birma Fonds, is mede mogelijk dankzij de sponsorbijdrage van Edin, marktleider in Nederland op het gebied van opleiding en bijscholing van tandartsen, mondhygiënisten en tandartsassistentes. Directeur Anne van Riet: "Birma is een land waarover we in Nederland maar weinig weten. Onbekend maakt onbemind. Juist Birma heeft echter steun nodig. Het land is een van de tien armste ter wereld en is door de cycloonramp in mei nog verder in de problemen geraakt. Het Birma Fonds is een organisatie die op een apolitieke wijze probeert de situatie ter plaatse te verbeteren. Door noodhulp te verlenen, zoals tijdens de ramp. Maar ook door middel van ontwikkelings- en educatieve projecten. Dat werk verdient alle steun."

Zie ook: www.edin.nl of www.birmafonds.nl





Ingezonden persbericht