Waterschap Zeeuws-Vlaanderen

Steenovens (Zaamslag)

Waterschap rooit bomen te Steenovens (Zaamslag)

rooien4.jpg (180 Kb) In opdracht van het waterschap Zeeuws-Vlaanderen begint de firma BTL uit Bruinisse op maandag 27 oktober a.s. met het rooien van 444 populieren op de dijk langs de weg genaamd Steenovens te Zaamslag. In verband met de uitvoering van de werkzaamheden is deze weg van maandag 27 oktober tot 21 november 2008 tijdelijk afsloten voor alle verkeer behalve bestemmingsverkeer.

De te rooien bomen staan 4 rijen dik op de dijk geplant. Doordat de bomen dicht op elkaar staan zijn de binnenste rijen niet goed uitgegroeid. De buitenste rijen zijn wel goed uitgegroeid, maar verliezen bij storm regelmatig takken. De verkeersveiligheid kan hierdoor in gevaar komen. Bovendien zijn de populieren 40 jaar oud en kaprijp. Het waterschap Zeeuws-Vlaanderen is op grond van de Boswet verplicht nieuwe bomen te planten. Dit zal komende winter gebeuren. Het waterschap is voornemens ter plaatse 2 rijen bomen (112 stuks) te planten, waarbij de onderlinge plantafstand dusdanig groot zal worden dat de bomen zonder problemen kunnen uitgroeien.

Tijdens de werken worden de nodige verkeersmaatregelen genomen. Het verkeer dient gedurende de periode dat de werkzaamheden worden uitgevoerd op de aangegeven weg rekening te houden met eventuele hinder.

Terneuzen, 22 oktober 2008
Persbericht Nr. 2008/36