Gemeente Bussum

Gemeente rooit dode bomen H.A. Lorentzweg

Vanaf 27 t/m 31 oktober 2008 rooit de gemeente Bussum zeven dode bomen aan de H.A. Lorentzweg.

Zeven bomen uit de bomenrij op de H.A. Lorentzweg tussen de Voormeulenweg en de H. Kamerlingh Onnesweg zijn dood of in slechte conditie. Normaal kapt de gemeente Bussum dode of zieke bomen in de maanden januari/februari.

De betreffende bomen op de H.A. Lorentzweg kunnen tot die tijd schade geven als gevolg van herfststormen en het gewicht van sneeuw of ijzel. Om dit voor te zijn past de afdeling Wijkbeheer van de gemeente Bussum voor de zeven bomen noodkap toe.

Dit betekent dat de bomen tot 1,5 meter boven de grond worden verwijderd. Het weghalen van de overgebleven stammen gebeurt begin 2009 in de reguliere ronde. De te rooien bomen zijn door middel van een gekleurde stip gemerkt.

Het is niet noodzakelijk voor deze werkzaamheden de weg af te sluiten. Wel kan er tijdens de werkzaamheden kort oponthoud zijn voor het verkeer.

De bomenrij maakt deel uit van de bomenhoofdstructuur van Bussum. In het bomenplan van 2003 is aangegeven dat de bomenrij versterkt moet worden door het aanplanten van een dubbele rij eikenbomen (aan beide zijden van de weg een enkele rij). Gezien de leeftijd en conditie van de nog overblijvende Esdoorns zullen deze in de loop van de tijd ook verdwijnen. Als het grootste deel van de bomen weg zijn komt er een nieuwe dubbele bomenrij.