Gemeente Anna Paulowna


Parkeerplaatsen brandweerkazerne tijdelijk beschikbaar voor halen en brengen schooljeugd

De acht parkeerplaatsen bij de brandweerkazerne in Wieringerwaard mogen met ingang van 27 oktober 2008 (na de herfstvakantie) tijdelijk gebruikt worden als kortparkeerzone (Kiss & Ride) door bezoekers van de school, de buitenschoolse opvang en de kinderopvang.

Extra parkeerplaatsen nodig.
Deze beslissing nam B&W omdat de brandweer in Wieringerwaard op dit moment door tekort aan personeel overdag niet uitrukt en de verkeerssituatie rond de school schreeuwt om extra parkeerplaatsen. Vanwege deze verkeerssituatie heeft de raad op 15 september 2008 besloten om tijdelijk vier extra parkeerplaatsen aan te leggen voor de ingang van de gymzaal aan de Populierenlaan. Deze vier nieuwe en de acht bestaande parkeerplaatsen voor de brandweerkazerne leiden naar verwachting tot een veiliger verkeerssituatie voor de kinderen en hun ouders/verzorgers. Die veiligheid is ook nodig als in de tweede helft van 2009 de bouw van de nieuwe brede school aan de Populierenlaan start.

Kort parkeren
Op de parkeerplaatsen mag alleen kort geparkeerd worden. Voor lang parkeren bijvoorbeeld de hele dag is er voldoende ruimte op het parkeerterrein van het zwembad aan de Populierenlaan. Natuurlijk zou de beste oplossing zijn om de auto niet te gebruiken en uw kind(eren) met de fiets naar school brengen. De acht parkeerplaatsen van de brandweer mogen vanaf 27 oktober (na de herfstvakantie) worden gebruikt.