Woonbond


27-10-2008

Rochdale-topman Möllenkamp geschorst

De raad van commissarissen van de Amsterdamse Woningstichting Rochdale heeft vrijdag 24 oktober met onmiddellijke ingang de bestuursvoorzitter H. Möllenkamp geschorst.
In een persbericht laat de raad van commissarissen weten dit besluit genomen te hebben omdat de raad heeft geconstateerd dat de bestuursvoorzitter niet alle informatie heeft verstrekt die nodig is voor de raad om op adequate wijze te reageren op vragen die de afgelopen periode gerezen zijn. De raad van commissarissen laat door externe deskundigen een onafhankelijk onderzoek instellen naar de handelwijze van de bestuursvoorzitter.

De Telegraaf van 25 oktober doet in een groot artikel een boekje open over de handelwijze van Möllenkamp. Zo meldt de krant dat de topman tijdens copieuze lunches in het Amstel Hotel op eigen houtje appartementencomplex Nellestein Amsterdam Zuid-Oost (256 woningen) trachtte door te verkopen en dat hij zelfs bereid was om hiervoor aan kopers acht miljoen euro uit de corporatiekas te lenen. En er zijn vraagtekens over een groot woonproject dat Rochdale met vastgoedbedrijf United Momentum Groep in Zuid-Spanje wil realiseren voor senioren.