Gemeente Noordwijkerhout

27/10/2008 - Zorgaanbieders Hulp bij het Huishouden bekend

In augustus is de Europese aanbesteding voor de Hulp bij het Huishouden voor de Duin- en Bollenstreek gestart. Voorlopig zijn er voor de ISD-gemeenten tien zorgaanbieders geselecteerd, die vanaf 1 januari 2009 voor een contract in aanmerking komen.

Het bestuur van de ISD Bollenstreek heeft besloten om in het belang van de burgers, die hulp bij het huishouden nodig hebben, nieuwe contracten af te sluiten. Voor de gemeenten Hillegom, Lisse, Noordwijkerhout en Teylingen gaan de nieuwe contracten in per 1 januari 2009. Voor de gemeente Noordwijk is de ingangsdatum 1 april 2009.

Voor de contracten hebben zich tien partijen ingeschreven. De tien partijen voldoen aan de gestelde eisen. Op basis hiervan heeft een voorlopige gunning plaatsgevonden.

De tien zorgaanbieders voor de ISD-gemeenten zijn: HOZO, EVEAN Zuid-Holland, Thuiszorg Service Nederland (TSN), Activite, Amstelring, Allerzorg, Curadomi, Groot Hoogwaak, Munnekeweij en DSV.

Het voordeel van de nieuwe contracten is dat er tien partijen meedoen. Goed en tijdig leveren van de hulp bij het huishouden staat centraal. De burgers die gebruik maken van de hulp bij het huishouden ontvangen deze week een persoonlijke brief over de nieuwe zorgaanbieders. Binnenkort wordt in iedere gemeente een aantal informatiebijeenkomsten georganiseerd. Tijdens deze informatiebijeenkomsten kan kennisgemaakt worden met de nieuwe zorgaanbieders en wordt de nieuwe werkwijze uitgelegd.