Politie Rotterdam Rijnmond

Zaterdag 25 oktober 2008

POLITIE CONTROLEERT IN OPENBAAR VERVOER

ROTTERDAM-OOST / ALEXANDERPOLDER - De politie heeft in samenwerking met de RET, de NS en de Spoorwegpolitie een controle in het openbaar vervoer uitgevoerd. Dit wat vrijdagavond vijf uur tot zaterdagmorgen één uur. Het doel van de actie is het verder bevorderen van de leefbaarheid en veiligheid in en om de omgeving van metrostation Prins Alexander en metrostation Capelse Brug. Er is door diverse politiemensen in burgerkleding van het politiewijkteam Rotterdam-Oost gesurveilleerd op het traject metrostations Graskruid/Capelsebrug gesurveilleerd, waarbij opgetreden werd tegen diverse overtredingen en vormen van overlast. Tevens werd in de directe omgeving gesurveilleerd op criminaliteit zoals autoinbraken, fietsendiefstallen, zakkenrollerij en woninginbraken.

De controleurs schreven 134 bekeuringen voor zwartrijden. Er zijn gedurende de actie ook nog 19 bekeuringen uitgeschreven voor diverse overtredingen voor overlast. De resultaten van de actie waren ondermeer: 1 aanhouding gedaan door agenten omdat de verdachte nog een openstaande gevangenisstraf had van 5 dagen. 1 aanhouding, voor niet voldoen bevel of vordering. 5 bekeuringen opgemaakt voor zwartrijden. 3 bekeuringen voor roken in de metro/op perron. 6 bekeuringen voor alcohol gebruiken. 4 bekeuringen voor Wet ID. 1 aanhouding tz niet voldoen bevel of vordering/WID.

POLITIE VOERT CONTROLE SCOOTEROVERLAST UIT EN FOUILLEERT PREVENTIEF

ROTTERDAM-WEST - De politie heeft een controle uitgevoerd tegen scooteroverlast (ASO) en fouilleerde preventief in de omgeving van de Schiedamseweg op vrijdag tussen twee uur 's middags en tien uur 's avonds. In totaal controleerden agenten 35 scooters en zijn 39 bestuurders gefouilleerd. Tevens zijn 4 personenauto's gecontroleerd en 158 passanten gefouilleerd. Hier zijn de volgende resultaten naar voren gekomen: scooters met een te hoge constructiesnelheid (6), niet direct kunnen tonen rijbewijs (1), scooter rijdt op trottoir (1), foute verlichting bij scooter, scooterrijder met teveel alcohol op (1), invordering kentekenbewijs van scooter met te hoge constructiesnelheid (1), aanhoudingen voor bezit van een mes (2), aanhouding voor bezit verdovende middelen en boete van 200 euro (1), scooters die op het fietspad rijden (2), auto rijdt over trottoir (1) en auto rijdt door rood verkeerslicht (1).

AANHOUDING NA STEEKPARTIJ

MAASSLUIS - De politie heeft een man aangehouden die verdacht wordt van het steken van zijn ex.

Vrijdagavond rond half zes krijgt de politie melding van een steekpartij waarbij een 15-jarig meisje uit Maassluis gewond is geraakt in haar been. Bij de Haven in Maassluis zien agenten het meisje op straat zitten. De verdachte was weggegaan. Politiemensen stellen direct een onderzoek in en horen getuigen. De dader is een ex-vriend van het slachtoffer, een 21-jarige Rotterdammer. Politiemensen stellen een onderzoek in in de woning van de verdachte, maar treffen hem niet aan. Later op de avond, rond half

negen, vinden de agenten de jongen bij zijn moeder in Rotterdam. Agenten houden de jongen aan, brengen hem over naar een politiebureau waar ze hem insluiten voor nader onderzoek. Het meisje is overgebracht naar het Vlietlandziekenhuis in Vlaardingen.

ONDERZOEK NA AANRIJDING MET DODELIJKE AFLOOP

SCHIEDAM - De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van de aanrijding tussen een auto en een fietser, waarbij de laatste is overleden. Vrijdagavond rond zes uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de V. Dalsumlaan in Schiedam. Bij de aanrijding was een fietser en een personenauto betrokken. De fietser, een 79-jarige man uit Schiedam, is ter plaatse overleden aan zijn verwondingen. De bestuurder van de auto, een 22-jarige Schiedammer is aangehouden en overgebracht naar een politie. Daar is volgens de standaard procedure bij hem een alcoholtest en bloed voor een controle drugsgebruik. De politie onderzoekt de toedracht. De Technische Ongevallen Dienst heeft onderzoek uitgevoerd op de locatie van het ongeluk.

ANPR-CONTROLE

BARENDRECHT / De politie heeft een ANPR-controle uitgevoerd op de Kilweg op vrijdag tussen twee uur 's middags en half tien 's avonds.

Deze controle heeft de politie in samenwerking met de Belastingdienst uitgevoerd. In totaal zijn 2131 auto's gescand en daarbij gaven 76 auto's een hit. Door de politie zijn 8 blaastesten uitgevoerd en 6 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van een gordel en het niet bij zich hebben van een rijbewijs. De belastingdienst heeft 5255 euro geind en 40.000 euro gevorderd.

AANHOUDINGEN NA DIEFSTAL UIT AUTO

MAASSLUIS - De politie heeft twee aanhoudingen verricht na een diefstal uit een auto die geparkeerd zou staan aan de Rozenlaan in Maassluis. Zaterdagochtend rond kwart voor vier kreeg de politie melding dat twee mannen een autoruit hadden ingeslagen op de Rozenlaan. De twee daders waren weggerend. Direct is een grootschalig onderzoek gestart naar de daders. Al snel kreeg een politieeenheid de twee in de gaten, waarna een achtervolging begon. Een andere eenheid zag de jongens rennen op de Hellingkade. De twee zijn uiteindelijk omsingeld en met gepast geweld aangehouden op de Keucheniusstraat. De voertuig is aangetroffen aan de Ankerstraat en is door agenten veilig gesteld op sporen. Bij een van de arrestanten is een schroevendraaier gevonden tijdens de fouillering. De Rotterdammers in de leeftijd van 20 en 23 jaar oud, zijn overgebracht naar een politiebureau waar ze werden ingesloten voor nader onderzoek.