BedrijfsautoRAI

Volkswagen introduceert Caddy 4Motion

(10/27/2008)
Volkswagen Bedrijfswagens breidt het leveringsprogramma van de Caddy uit met een nieuwe uitvoering: de 4MOTION(TM) . Deze Caddy heeft een bijzondere volautomatische vierwielaandrijving, waardoor hij ook onder moeilijke en kritische omstandigheden een uitstekende wegligging heeft.
De Caddy 4MOTION(TM) is ontwikkeld voor gebruikers die een allround bedrijfsauto nodig hebben die er geen moeite mee heeft om op slecht wegdek en off the road ingezet te worden. Volkswagen Bedrijfswagens is het eerste merk met een 4x4 in deze voertuigklasse.

De compacte Caddy neemt in het programma van Volkswagen Bedrijfswagens een belangrijke plaats in. Van bumper tot bumper is de Caddy zoân 4,40 meter lang, en binnen die lengte is niet alleen een ruime cabine gerealiseerd met het comfort en het bedieningsgemak van een personenauto, maar ook een forse laadruimte met een volume van 3,2 kubieke meter.

(Semi-)permanente vierwielaandrijving
De 4MOTION(TM) onderscheidt zich van de voorwielaangedreven Caddy door zijn semi-permanente vierwielaandrijving. Deze is het grootste deel van de tijd (gemiddeld 98 procent) actief en schakelt zichzelf op lange rechte stukken uit om brandstof te besparen. De vierwielaandrijving verdeelt het aandrijfvermogen onder alle omstandigheden optimaal over de voor- en achterwielen. Als een wiel op gladde ondergrond zijn grip verliest, zorgt 4MOTION(TM) ervoor dat de kracht gelijkmatig over de overige wielen wordt verspreid. De Caddy 4MOTION(TM) heeft dus altijd maximale grip. Dat is niet alleen een belangrijke voorwaarde voor optimale tractie en acceleratie, maar het heeft bovendien als voordeel dat de auto betere rem- en stuurkwaliteiten heeft. Volkswagen Bedrijfswagens geeft aan dat de Caddy 4MOTION(TM) bij uitstek geschikt is voor bedrijven in bijvoorbeeld de aannemerswereld, de bosbouw en de geofysica. Maar ook voor ondernemingen in het onderhoud van agrarische machines en windmolens biedt deze unieke bestelauto door zijn permanente vierwielaandrijving prima inzetmogelijkheden.

Haldex-koppeling
Volkswagen Bedrijfswagens heeft gekozen voor (semi-)permanente vierwielaandrijving. De krachtverdeling wordt daarbij automatisch geregeld door de bewezen techniek van de toonaangevende Haldex-koppeling. Hart van dit ingenieuze systeem is een lamellenkoppeling, die door een hydraulisch systeem wordt geregeld. De computer die de permanente vierwielaandrijving onder controle houdt, ontvangt signalen over de rijomstandigheden en verder onder meer over het motortoerental en de snelheid van elk wiel. Dit hightech aandrijfsysteem zorgt ervoor dat de Caddy 4MOTION(TM) op alle ondergronden een betrouwbare grip heeft, wat belangrijk is voor maximale bestuurbaarheid van de besteller op zowel natte, droge en gladde wegdekken.

Complete uitrusting
In de standaarduitvoering heeft de Caddy 4MOTION(TM) een zuinige en schone 1.9 TDI motor, met een maximumvermogen van 77 kW. Uiteraard voldoet deze krachtige motor aan de euro-4 uitlaatgaseisen en bovendien is een dieselroetfilter standaard. De aandrijflijn omvat een handgeschakelde zesversnellingsbak, die wordt bediend met een versnellingspook met speciaal ontworpen 4MOTION-logo. Tot de standaarduitrusting behoren verder het elektronische stabiliteitsprogramma ESP, een voetrem met zogeheten Hill-hold functie, een boordcomputer en centrale deurvergrendeling met afstandsbediening.

De prijs van de Caddy 4MOTION(TM) is ⬠17.250. De nieuwste telg van de Caddy-familie is te zien bij de dealers van Volkswagen Bedrijfswagens.

The European Road Transport Show 2007