Senternovem


27-10-2008 | The next level-caravantour van start

The next level-caravantour is maandag 27 oktober begonnen in Utrecht. Onder het motto `Are you ready for the next level' reist een caravan van `Leren Ondernemen' langs vijftien onderwijsinstellingen in Nederland. Leerlingen krijgen bij de caravan tips en informatie van (lokale) ondernemers en kunnen vragen stellen over ondernemerschap.

Maandag 27 oktober staat de caravan op het terrein van het Grafisch Lyceum in Utrecht. In Amsterdam en Wilnis kunnen basisschoolleerlingen van respectievelijk de Merkelbachschool en Willespoort later op de dag vragen stellen aan Paul Luijting van Motifive. Dit bedrijf begon als studentenbedrijf en ontwierp de opvouwbare broodtrommel.

The next level is een wedstrijd waaraan iedereen die aan een onderwijsinstelling verbonden is, scholier of docent, verenigd in een team kan deelnemen. Een team schrijft zich in met een ondernemend idee. The next level is er voor elke onderwijssector: basis-, voortgezet, middelbaar beroeps en hoger onderwijs. Voor het meest ondernemende plan, project of idee is per sector een prijs van 5000 euro beschikbaar. Teams uit dezelfde sector strijden tegen teams uit hun eigen sector. Inschrijven kan via de
site www.areyoureadyforthenextlevel.nl.

In het onderwijs moet ondernemerschap worden gestimuleerd door iedere jongere in aanraking te laten komen met ondernemerschap. Met `Leren Ondernemen' willen het ministerie van Economische Zaken en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap ondernemerschap onder jongeren stimuleren door het een permanente plaats te geven binnen het onderwijs. De uitvoering van `Leren Ondernemen' is in handen van SenterNovem.

Externe links (worden geopend in een nieuw venster)

Leren Ondernemen