Gemeente Enkhuizen

60-jarig bruidspaar Mazereeuw-Verkuil kijkt terug

Dinsdag 21 oktober 2008 was het precies 60 jaar geleden dat Piet Mazereeuw en Jo Verkuil in Enkhuizen zijn getrouwd. Ter gelegenheid hiervan brachten zij een bezoek aan alle huizen waar de familie heeft gewoond en aan het stadhuis en de trouwzaal waar 60 jaar geleden hun huwelijk werd gesloten.

Burgemeester Baas ontving bij uitzondering het bruidspaar met hun kinderen in de trouwzaal (Schepenkamer). Er werd teruggeblikt op 60 jaar huwelijk.
Piet Mazereeuw, zoon van Jaap Mazereeuw en Cornelia Duin, woonde tot 1948 bij zijn ouders in de Venuslaan 98. Vader Jaap (Japie Prima) verkocht olie en klompen voor heel Enkhuizen.
Jo Verkuil, dochter van Martinus Verkuil en Margaretha van Rie, woonde aan de Molenweg 60. Haar vader had een slagerij aan de Breedstraat 77 voordat hij naar de Molenweg verhuisde.
Vanaf hun huwelijk in 1948 woonden Piet en Jo Mazereeuw aan het Westeinde 73 in Enkhuizen. Dit noemde men geen Enkhuizen, maar buiten de Koepoort. In Enkhuizen werden vier kinderen geboren, de vijfde werd geboren in Amsterdam. Piet Mazereeuw werkte bij Papierfabriek Van der Spruit aan de Paktuinen. Na een aantal jaren ging hij werken bij het spoor en moest daarom naar Amsterdam verhuizen. Vanaf 1966 wonen ze in Landsmeer waar ze nog steeds actief zijn: tennis, volksdansen, zwemmen, fietsen en volop op het internet actief. Wij wensen de familie Mazereeuw nog vele jaren in een goede gezondheid.

Postbus 11
1600 AA Enkhuizen
T 0228 - 360 100
F 0228 - 313 312
stadhuis@enkhuizen.nl