Politie Gelderland-Zuid

Tweemaal teveel alcohol

Hurwenen, Opheusden, 27-10-2008 o De politie heeft zondagavond en nacht twee rijbewijzen ingevorderd van twee bestuurders. Beiden hadden teveel gedronken.

Rond 17.00 uur werden politieagenten op de Molenstraat in Hurwenen aangesproken door een getuige. Hij verklaarde dat hij kort daarvoor twee, voor hem onbekende, mannen had geholpen met het optillen van hun auto die klem zat. De bestuurder was tegen een paal van een verkeersdrempel aangereden en daardoor klemgeraakt. De getuige had het vermoeden dat de bestuurder gedronken had. Na enig zoekwerk vonden de politieagenten de mannen die voldeden aan het opgegeven signalement. Na een blaastest bij de bestuurder namen ze hem mee voor een ademananalyse op het politiebureau. Uit dat onderzoek bleek dat hij 810 ugl blies terwijl 220 ugl is toegestaan. De man kreeg een rijverbod van 12 uur voor het besturen van alle motorvoertuigen. De officier van justitie bepaalt in een later stadium de strafmaat.

In de nacht van zondag op maandag hielden politieagenten een 50-jarige autobestuurder uit Druten staande. De agenten hadden het vermoeden dat de man alcohol had genuttigd en hierop werd een blaastest afgenomen. De 50-jarige blies 360 ugl. De man bleek al eerder in aanraking geweest te zijn met justitie voor soortgelijke feiten. Vermoedelijk moet de man een EMA-cursus volgen bij het CBR. De strafmaat wordt in een later stadium bepaalt door de officier van justitie.

(15)

Laatst gewijzigd 27-10-2008 17:06 | © Regio Gelderland-Zuid |