Persbericht

ERP Healthcheck wijst organisaties op gevolgen van starre ERP-systemen

~ Webtool van Unit 4 Agresso geeft suggesties voor flexibiliteit en kostenbesparing ~

Sliedrecht, 27 oktober 2008 Unit 4 Agresso introduceert een webtool die de invloed van rigide ERP-systemen blootlegt voor organisaties die veelvuldig te maken hebben met veranderingen. De ERP Healthcheck helpt organisaties beter te beoordelen of overschakelen naar een flexibeler systeem leidt tot doordachte zakelijke resultaten, concurrentievoordeel en geldbesparing. Deze tool kan terugkerende kosten aan het licht brengen waarmee het onderhoud van starre en niet-flexibele systemen vaak gepaard gaat.

Recent onderzoek van onderzoeksbureau IDC, in opdracht van Unit 4 Agresso, toont dat 83% van de middelgrote bedrijven nog altijd de technologie van zijn huidige ERP-aanbieder zou aanschaffen, ook wanneer deze zich niet kan aanpassen aan zakelijke veranderingen.

Hinderen

ERP-systemen die reageren op verandering en zich hieraan aanpassen, worden steeds belangrijker. In onzekere tijden zijn veranderingen onontkoombaar. Of het daarbij nu gaat om reorganisatie of herstructurering, fusies en overnames of eenvoudigweg een gewijzigd managementproces. Vasthouden aan niet-flexibele systemen beperkt vele organisaties in hun groei.

Omdat de zakelijke wereld en de industrie zich snel ontwikkelen, moeten organisaties vlot op veranderingen kunnen reageren om kosten in de hand te kunnen houden en de concurrentie voor te blijven. Het onvermogen tot aanpassing leidt tot gemiste zakelijke kansen en winstdaling. Dit is een fout die organisaties zich in dit economische klimaat niet kunnen veroorloven , zegt Ton Dobbe, Vice President Product Marketing van Unit 4 Agresso. Veel bedrijven hebben zo zwaar in hun huidige ERP-oplossingen geïnvesteerd dat ze zich genoodzaakt voelen om deze investering te blijven voeden. Omschakeling naar een flexibeler ERP-systeem zal uiteindelijk echter minder kosten en daarnaast een significante ROI (Return on Investment) opleveren. De ERP Healthcheck helpt bedrijven om te onderzoeken of ze aanhoudend investeren in starre systemen en moedigt ze aan om een gezondere strategie te ontwikkelen die hen vooruit helpt.

Door middel van de ERP Healthcheck kunnen gebruikers er in vijf minuten achter komen of hun ERP-Systeem al dan niet bijdraagt aan:


- Overmatige IT-bestedingen die alleen gedaan worden om gelijk te blijven lopen met het bedrijf
- Teveel betalen aan dure, externe consultants
- Onvermogen om interne klanten service te bieden
- Gemiste zakelijke mogelijkheden

- Toegenomen en vergrootte ERP-onderhoudsbudgetten

De ERP Healthcheck is te vinden op www.showmeagresso.com. Hier is ook een kopie te downloaden van het IDC-rapport Market Service Companies Enterprise Investment Strategies and Adoption Trends .