Ingezonden persbericht


PERSBERICHT JONGE SOCIALISTEN IN DE PVDA

Jonge Socialisten geven Barack Obama extra zetje

Cleveland (Ohio) 27 oktober 2008

Barack Obama wordt op 4 november door de Amerikaanse bevolking gekozen tot president van de Verenigde Staten en dat heeft hij mede te danken aan drie fanatieke PvdA-jongeren die voor de Democraat in Pennsylvania en Ohio campagne voeren.

Zie ook de website www.jswecan.nl

De drie Nederlandse studenten zijn sinds 21 oktober op reis door de Verenigde Staten om onderzoek te doen naar de campagne van Barack Obama. Ze hebben zich aangesloten bij lokale campagnebureaus.

"Toen we 's ochtends in Pittsburgh (Pennsylvania) aankwamen, stonden we 's middag al met een notitieblok in de hand om de deuren langs te gaan", zegt Niek Ritzen uit Tubbergen, delegatieleider van het 'JS We Can' Team. "Er wordt hier alles op alles gezet om zoveel mogelijk mensen actief te krijgen om campagne te voeren. Alle hulp is welkom, we werden met open armen ontvangen. Op de universiteit van Pittsburgh hebben we honderden studenten aangesproken, we hebben telefoongesprekken gevoerd en zijn langs vele deuren gegaan."

De Jonge Socialisten zijn onder de indruk van de sfeer die er momenteel leeft in de VS. Volgens de drie vestigt een ongekend aantal mensen de hoop op Barack Obama. Vooral in achterstandswijken zien mensen de verkiezingen van Obama als een laatste sprankje hoop. De armoede is daar gigantisch.

De drie leren zoveel mogelijk van de 'Grass-roots' campagne van Obama om zijn methodes, vooral omtrent het activeren van jongeren, ook in Nederland te kunnen toepassen. Zij houden verder hun belevenissen bij op de website www.jswecan.nl.

Niek Ritzen uit Tubbergen (20), Astrid Benschop uit Utrecht (18) en Bas Voorwinde uit Amsterdam (25) blijven nog tot maandag 27 oktober in Cleveland. Daarna vliegen ze naar New York en op donderdag 30 oktober zijn ze 's ochtends weer terug in Nederland. Met hun indrukken en ervaringen hebben ze een hoop te vertellen in Nederland, want op het gebied van politieke campagnes kan er nog veel geleerd worden van de Verenigde Staten.

Uitgegeven door Jonge Socialisten in de PvdA.

----------------------