Gemeente Tilburg

Jan Hoet over absurdisme in de kunst

De Rode Kamer, 27 oktober 2008, 20.00 uur, Theater De NWE Vorst

Tilburg is een prikkelend en sprankelend cultureel initiatief rijker. Bureau Cultuurmakelaar, Theater De NWE Vorst en Studium Generale presenteren met trots De Rode Kamer. Salon voor nieuwsgierige mensen.

De Rode Kamer. Salon voor nieuwsgierige mensen is een serie van vijf gesprekken over actuele ontwikkelingen en thema's in de kunst. Nieuwsgierigheid staat elke keer voorop. Plaats van de handeling is de Grote Zaal van Theater De NWE Vorst waar onder toeziend oog van filosoof en vaste presentator Herman de Regt telkens een representant van de kunsten de ruimte krijgt om met het publiek in gesprek te gaan.

Maandag 27 oktober 2008 is de aftrap. Te gast in de eerste salon is Jan Hoet, Belgisch kunstpaus, museumdirecteur en gekroond Keizer van Gent. Zijn tentoonstelling Ad Absurdum in museum MARTa Herford in Duitsland is voor Herman de Regt aanleiding met Hoet in gesprek te gaan over de aard en functie van het absurde in de kunst. Cultuurmakelaar Bert Matthijssen, die in 2009 in Tilburg het Festival van het Absurde organiseert, is sidekick. En natuurlijk mengen ook Tilburgse kunstenaars en kunstliefhebbers zich in het gesprek. Jacq Palinckx zal muzikale intermezzi verzorgen.

Ook de tweede aflevering staat al gepland. Maandag 1 december behandelt De Rode Kamer de vraag welke rol kunst moet vervullen in onze maatschappij: bruuskeren of troosten, ontregelen of sussen? Herman de Regt gaat samen met zijn gasten, waaronder kunstenares Els van den Veyver, op zoek naar antwoorden.


---

Jan Hoet te gast in De Rode Kamer. Salon voor nieuwsgierige mensen

maandag 27 oktober 2008
20.00 - 21.30 uur
Theater De NWE Vorst, Willem II straat 49, Tilburg Toegang gratis. Gezien het aantal beschikbare plaatsen, graag aanmelden via bert.matthijssen@tilburg.nl