RVD/KH: Prinses Màxima spreekt op conferentie over microfinanciering in Caïro

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Màxima der Nederlanden heeft maandag 27 oktober een toespraak gehouden op een conferentie over microfinanciering in Caïro, Egypte. Prinses Màxima sprak deelnemers aan de conferentie toe over het belang van een toegankelijke financiële sector, in het bijzonder de mogelijkheid voor arme mensen om op een veilige manier te sparen. De bijeenkomst werd georganiseerd door de Aga Khan Agency for Microfinance en de Deutsche Bank, die beide deel uitmaken van VN-adviseursgroep voor een Toegankelijke Financiële Sector.

Later op de dag hield Prinses Màxima besprekingen met minister Mohieldin van Investeringen en minister Boutros-Ghali van Financiën.

De Prinses doet dit in het kader van haar werkzaamheden als lid van de VN-Adviseursgroep voor een Toegankelijke Financiële Sector. Namens deze adviseursgroep bespreekt zij met o.a. wetgevers en toezichthouders de belemmeringen voor het toegankelijk maken van financiële diensten aan, in het bijzonder, lage inkomensgroepen en het MKB. Belangrijke doelstellingen zijn het spaargedrag van mensen te bevorderen, systemen van kredietverstrekking te versterken, financiële transacties te vergemakkelijken en tegelijkertijd de consumenten voor te lichten en te beschermen tegen financiële risico's.

Noot voor redacties (

RVD Mediafeed