Ingezonden persbericht


Inter Access wint Computable Award voor meest maatschappelijk verantwoorde ICT-onderneming van 2008

Hilversum, 27 oktober 2008 - ICT-dienstverlener Inter Access is tijdens het Computable Award Gala 2008 in Amsterdam onderscheiden met de prijs voor de meest maatschappelijk verantwoorde onderneming van 2008. Het bedrijf krijgt de award voor zijn werk in Afrika. Inter Access ondersteunt sinds 2006 belangeloos ICT-projecten in West-Afrika, in samenwerking met het International Institute for Communication and Development (IICD). Senior consultants krijgen de kans om in dit deel van de wereld bij te dragen aan de verdere ontwikkeling van het land. Er zijn inmiddels projecten afgerond in Burkina Faso, Mali, Tanzania, Ghana en Oeganda.

"Wij zijn erg blij met deze bijzondere award en zien deze als een erkenning voor onze steun en medewerking aan de projecten van het IICD", zegt Michel de Meijer, Algemeen Directeur van Inter Access. "We willen hiermee zonder commerciele bijbedoelingen een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van derdewereldlanden. Niettemin vinden we de Computable Award een belangrijke erkenning van dit werk waarin we onze kennis en expertise maximaal in kwijt kunnen."

# # #

Over IICD
Het International Institute for Communication and Development (www.iicd.org) heeft zich binnen Nederland gespecialiseerd in het inzetten van ICT voor ontwikkelingssamenwerking. In samenwerking met partners als Hivos en Cordaid ondersteunt het lokale organisaties in Afrika, Latijns-Amerika en het Caraïbisch gebied met training, pilotprojecten, beleidsadvies, evaluatie en kennisontwikkeling op het gebied van ICT en onderwijs, gezondheidszorg, bestuur en landbouw. Het inzetten van Informatie- en Communicatietechnologie (ICT) voor het bestrijden van armoede en duurzame ontwikkeling lijkt een ongewone combinatie, maar is niet nieuw. De afgelopen tien jaar hebben verschillende westerse landen ICT tot onderdeel van het beleid voor ontwikkelingssamenwerking gemaakt. De gedachte achter het inzetten van ICT voor ontwikkelingssamenwerking is te voorkomen dat er een 'digitale Noord-Zuid-kloof' ontstaat, die de ontwikkelingslanden alleen maar meer op een achterstand brengt. Daarnaast heeft de praktijk uitgewezen dat een vrije en toegankelijke informatievoorziening een positief effect heeft op het verbeteren van de leefomstandigheden en op de kwaliteit en beschikbaarheid van basisvoorzieningen, zoals onderwijs, gezondheidszorg en overheidsdiensten.

Over Inter Access
Met ruim 1.100 medewerkers in Nederland en België is Inter Access de IT-dienstverlener voor de ontwikkeling èn het beheer van de informatievoorziening van middelgrote en grotere organisaties in de publieke sector, zorg, handel, industrie en financiële dienstverlening. Met onze kernactiviteiten Consulting, Technology, Solutions en Managed Services bieden we onze klanten integrale IT-oplossingen op basis van standaardcomponenten dan wel op basis van maatwerk, of door de inzet van mensen met hoogwaardige kennis en ervaring.

Inter Access kiest bewust voor het toepassen van op standaarden gebaseerde technologie van de toonaangevende leveranciers IBM, Microsoft, Oracle en SAP. Daardoor zijn krachtige partnerships gegroeid en ontvangt Inter Access jaar na jaar prestigieuze innovatieprijzen.

Voor de lokale overheid heeft Inter Access een suite van zogenaamde eGovernment-oplossingen ontwikkeld, die bij ruim tachtig gemeenten in gebruik zijn (zie ook www.interaccess.nl).