Waterschap Rivierenland

Cursus 'Wat doen de waterschappen' bij Volksuniversiteit Gorinchem

In samenwerking met de Volksuniversiteit in Gorinchem geven medewerkers van Waterschap Rivierenland in vier bijeenkomsten een toelichting op de werkzaamheden van het waterschap.
* Dinsdag 28 oktober. Op deze avond worden de dijken in het Rivierengebied besproken.

* Dinsdag 4 november. Op deze avond staan het waterbeheer en de ontstaansgeschiedenis van West-Nederland vanaf de ijstijd tot nu op de agenda. Maar ook de verwachte klimaatontwikkeling komt aan de orde en wat die voor veiligheid en droge voeten betekent.
* Dinsdag 11 november. Deze avond gaat over het waterschap zelf en over de ruim zeven eeuwen waterschapsgeschiedenis in de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden. Ook de komende waterschapsverkiezingen komen aan de orde.

* Op zaterdag(ochtend) 15 november wordt als afsluiting van de cursus een bezoek gebracht aan de zuiveringsinstallatie voor rioolwater in Schelluinen.

Aanmelding voor de cursus kan via de website van de Volksuniversiteit Gorinchem (http://www5.volksuniversiteit.nl/gorinchem onder `mens en maatschappij' en `actueel') of door een briefje te sturen naar het Da Vinci College, antwoordnummer 247, 4200 VB Gorinchem, t.a.v. Jack Bil.