Gemeente Wunseradiel


Extra raadsvergadering op 28 oktober

Klik hier voor vergroting.

Vergadering

Op 28 oktober aanstaande is er een extra raadsvergadering die begint om 16.30 uur. De gemeenteraad zal zich dan uitspreken over het onderwerp herindeling. 's Avond, vanaf 20.00 uur, vergadert de gemeenteraad over de begroting 2009. Deze vergadering stond al gepland.

In de eerste helft van 2008 hebben de gemeenteraden in Zuidwest Fryslân zich uitgesproken voor herindeling en daarbij een aantal voorkeursvarianten aangedragen. Vervolgens is door de gemeenten Bolsward, Gaasterlân-Sleat, Nijefurd, Sneek, Wymbritseradiel en Wûnseradiel gezamenlijk een informateur benoemd die moest onderzoeken welke herindelingsvariant een duurzame vergroting van de bestuurskracht zou betekenen.

Op maandag 22 september 2008 heeft de informateur (de heer Bruins Slot) zijn eindadvies "Een gemeente uit één stuk" gepresenteerd. U kunt het rapport vinden op onze website www.wunseradiel.nl, onder Wûnseradiel Weryndieling.

De conclusie van de informateur is dat een fusie tussen de gemeenten Bolsward, Nijefurd, Sneek, Wûnseradiel en Wymbritseradiel kan rekenen op stevig draagvlak waarbij sprake is van een duurzame vergroting van de bestuurskracht. Op 28 oktober a.s. zullen de gemeenteraden van de betrokken gemeenten een uitspraak doen over het rapport. De raad van Wûnseradiel doet dat op dinsdag 28 oktober om 16.30 uur. De agenda en het raadsvoorstel zijn vanaf 17 oktober te vinden via www.wunseradiel.nl

U kunt de vergadering volgen via radio A7FM, op de FM 106.6 of via de website van radio A7FM: www.a7fm.nl.