Waterschap Aa en Maas

verkiezingsdebatten

Waterschap Aa en Maas organiseert verkiezingsdebatten

Weet u al op wie en waarvoor u kunt stemmen in november? In aanloop naar de waterschapsverkiezingen organiseert waterschap Aa en Maas drie debatavonden. Het waterschap biedt u dan de mogelijkheid om de verschillende lijsttrekkers kritische vragen te stellen over hun politieke programma. Zo kunt u bepalen welke partij of belangengroepering het beste opkomt voor uw belangen en kunt u een weloverwogen keuze maken als het gaat om het waterbeheer bij u in de buurt.

Waterschappen zijn in een waterrijk land als het onze dagelijks met water in de weer. Waterschap Aa en Maas zorgt voor het oppervlaktewater in uw directe omgeving. Zodat er voldoende water is waar droogte dreigt en u droge voeten houdt bij veel neerslag. Ook zorgt het waterschap voor schoon en voor veilig water en voor het onderhoud van gemalen en stuwen. Dat lijkt allemaal vanzelfsprekend, maar er worden voortdurend verschillende belangen afgewogen. En dat moet democratisch gebeuren.

Invloed uitoefenen
Vandaar dat er van 13 tot en met 25 november landelijk waterschapsverkiezingen worden georganiseerd. Door uw stem uit te brengen, bepaalt u wie er straks in het bestuur van waterschap Aa en Maas zitten. Zo hebt u dus invloed op de keuzes die het bestuur maakt als het gaat om waterbeheer bij u in de buurt. Maar ook bijvoorbeeld over hoe we in de toekomst moeten omgaan met de gevolgen van de klimaatverandering. Daarnaast bepaalt het bestuur de hoogte van de tarieven van de waterschapsbelastingen. Het nieuwe bestuur wordt gekozen voor een periode van vier jaar: van 2009 tot en met 2012.

Bepaal uw keuze
Geef het water uw stem. Zodat uw stem meetelt bij de keuzes die de komende vier jaar gemaakt worden. Laat u vooraf goed informeren, zodat u weet op wie u in november gaat stemmen. Discussieer dus mee, stel kritische vragen. U bent van harte welkom op één van de debatavonden!

Data
De debatavonden zijn gepland op:

o Dinsdag 28 oktober Theater 't Speelhuis, Speelhuisplein 2, 5701 RE Helmond.

o Maandag 3 november Grand Café Silva Ducis, Parade 6-7, 5211 KL 's-Hertogenbosch.

o Woensdag 5 november Vivaldi, Molenstraat 81, 5341 GC Oss.

U bent welkom vanaf 19.30 uur. Het programma start om 20.00 uur. Kijk voor meer informatie op: www.aaenmaas.nl/verkiezingen