Gemeente Spijkenisse


Derde editie Afvalfietstocht

20 oktober 2008

Afvalfietstocht

Wethouder Jan Willem Mijnans opent dinsdag 28 oktober 2008 om 09.00 uur bij school de Oude Maas de derde editie van de afvalfietstocht. Hierna fietst de wethouder met één van de groepen mee naar één van de deelnemende bedrijven.

De gemeente organiseert de afvalfietstocht in het kader van het Gemeentelijk Aanvalsplan Zwerfafval. In 2006 werd de eerste editie gereden.

Tijdens de afvalfietstocht gaan ruim 310 leerlingen van drie middelbare scholen in kleine groepjes per fiets op bezoek bij instellingen en bedrijven. Per groepje worden drie bedrijven bezocht. Bij de bedrijven krijgen ze informatie over bedrijfsafval, de strenge milieueisen en de verwerking van het afval op een milieuvriendelijke wijze. De leerlingen ervaren de zorg van overheid en bedrijfsleven voor een goed milieu. Tevens ontdekken ze de bijdrage die ze zelf kunnen leveren voor een beter milieu. De kennismaking met de praktijk is daarbij van grote waarde.

Na de bezoeken verwerken de leerlingen de opgedane ervaringen en kennis op school, in bijvoorbeeld een verslag of een presentatie. Met deze bedrijfsbezoeken wil de organisatie de leerlingen laten beseffen dat ze, door hun eigen keuzes, zelf ook kunnen bijdrage aan een schonere en mooiere wereld.