Wereldwijde erkenning voor Haagse wolkenkrabber

21/10/2008 15:46

Vestia Den Haag Zuid-Oost

Het Strijkijzer- Haags Hoogtepunt - krijgt 28 oktober de Emporis Skyscraper Award uitgereikt en laat daarmee concurrenten als Newton Suites in Singapore en Ontario Tower in Londen achter zich. Vestia grijpt de prijsuitreiking aan om een American-style verkiezingsdebat te organiseren. Niemand minder dan Amerika-deskundige Willem Post gaat de hoofdrolspelers bij de bouw van dit Haags Hoogtepunt aan de tand voelen. Want wat levert hoogbouw zoals Het Strijkijzer op voor wijk en stad? De debaters zijn wethouders Marnix Norder en Frits Huffnagel, Vestia-directeur Rob van Eijkeren en architect Paul Bontenbal. Wilt u een kijkje nemen achter de schermen van het Haags Hoogtepunt? Wij nodigen u uit voor een rondleiding, het verkiezingsdebat en de prijsuitreiking in Het Strijkijzer.

Kom zelf de prijswinnaar beoordelen

Voorafgaand aan het verkiezingsdebat bieden wij u tijdens de rondleiding een kijkje achter de schermen. De thema's zijn architectuur, bouwen en beheer van Het Strijkijzer. De rondleiding start om 15.15 uur, ontvangst en registratie vanaf 15.00 uur. Wilt u hieraan deelnemen? Dan ontvangen wij uw aanmelding graag voor vrijdag 24 oktober op judith.deputter@vestia.nl. Daarna ontvangt u een ontvangstbevestiging en routebeschrijving.

Debat en prestigieuze architectuurprijs bijwonen

Vestia nodigt u bovendien uit om de uitreiking van de gouden Emporis Skyscraper Award bij te wonen. De Emporis Skyscraper Award is een architectonische erkenning waarmee Het Strijkijzer zich als eerste Nederlandse gebouw in het rijtje van wereldberoemde voorgaande prijswinnaars schaart: de 30 St. Mary Axe in Londen, Taipei 101 in Taipei, de Turning Torso in Malmö en de Hearst Tower in New York. Het Strijkijzer is niet alleen gekozen vanwege het bijzondere ontwerp, maar ook vanwege de functionaliteit. Het gebouw biedt namelijk plek aan 300 jongerenwoningen in de sociale huursector.

Het debat met aansluitend de prijsuitreiking start om 16.00 uur. Voor dit programma hoeft u zich niet vooraf aan te melden. Wel vragen wij u om deze persuitnodiging en uw visitekaartje mee te nemen en u bij de perstafel te melden (kies de Strijkijzer-ingang Hofwijckstraat aan de stationszijde).

Vestia

Vestia biedt woonservice aan de bewoners van circa 72.000 woningen in Haaglanden, Rotterdam en in diverse plaatsen in het midden van het land. De woningen zijn verdeeld over de lokale corporaties, die werken in hun eigen wijken en buurten. Zij kennen de situatie ter plekke goed en hebben rechtstreeks contact met het lokale bestuur, plaatselijke organisaties en vooral met de bewoners. Zo is Vestia altijd in de buurt! Vernieuwing van wijken en samenwerking met de zorgsector zijn twee voorbeelden van hoe Vestia haar maatschappelijke taak vervult.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.hetstrijkijzer.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie,