Gemeente Zwartewaterland


Informatiebijeenkomst Leader op dinsdag 28 oktober a.s. Een leefbaar en vitaal platteland? Maak uw dromen waar!

Op 28 oktober a.s. organiseert de gemeente Zwartewaterland samen met de Plaatselijke Groep Leader Noordwest Overijssel een informatiebijeenkomst. Deze bijeenkomst staat in het teken van de mogelijkheden die er zijn voor subsidie voor plattelandsvernieuwing. De bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 28 oktober 2008 van 20.00 uur tot 22.00 uur in de raadszaal van het gemeentehuis in Hasselt, Telvorenstraat 2.

Leader
Leader is een Europees subsidieprogramma voor plattelandsontwikkeling gericht op kleinschalige innovatieve projecten in het landelijk gebied, die vanuit de samenleving tot stand komen. Leader is bedoeld voor particulieren, stichtingen en verenigingen, belangenorganisaties en plaatselijk belangen. Dit subsidieprogramma, dat onderdeel uitmaakt van een breder Europees subsidieprogramma, kenmerkt zich door initiatieven die bottum-up vanuit de samenleving tot stand komen. De Leader-bijdrage is vaak een goede start om een initiatief van de grond te krijgen. Het kan ook het laatste duwtje zijn voor het opzetten van bijvoorbeeld een ontmoetingsplek voor ouderen en anderen of een boerderijcamping.

Hoe maak ik van 1 euro maar liefs 3 euro?
De Leader-subsidie bestaat uit een bijdrage van Europa, de provincie en de gemeente. Dit kan oplopen tot 60% van de totale investering. De overige 40% kan verkregen worden door andere subsidieverlenende organisaties om een bijdrage te vragen. De praktijk leert dat 1/3 van de kosten opgebracht wordt door de aanvrager en 2/3 door andere organisaties. Zo kan er van 1 euro maar liefs 3 euro gemaakt worden.

Programma
19.30 uur Ontvangst
20.00 uur Welkom wethouder Wiggers
20.10 uur Presentatie over Leader
20.40 uur Korte pauze
20.50 uur Praktijkervaringen
21:15 uur Introductie PG
21.30 uur Netwerken en informatiemarkt
22.00 uur Afsluiting

-----------Einde bericht
Hasselt, 21 oktober 2008
Voor nadere informatie:
A. Landsman, communicatieadviseur, tel. 038 385 31 48