Gemeente Lingewaard


28 oktober t/m 5 november
De basisscholen te Huissen organiseren in samenwerking met de kunstenaars in Huissen workshops in het kader van het 25 jarig bestaan van Linge(w)art. Een kunstenaarscollectief uit Huissen. Ook IFAA zal hierbij workshops verzorgen.

IFAA 08 is een internationaal multidisciplinair kunstfestival dat in Arnhem van 7 tot en met 13 december 2008 zal plaatsvinden en als thema "Kunst, Migratie en Identiteit" heeft. Het focus van het festival ligt op hedendaagse kunst, maar daarnaast is er aandacht voor onderwijs, debat, film, muziek, culinaire activiteiten, theater, mode, een symposium, literatuur en poëzie. Het festival wordt georganiseerd in samenwerking met ongeveer 18 kunst en cultuurorganisaties en heeft als doel het creëren van een internationaal kunstplatform voor Gelderland. IFAA

Het IFAA heeft derhalve ook contact gezocht met het Cultureel Platform Lingewaard om gezamenlijk meerdere workshops in de gemeente Lingewaard te organiseren.

Gedurende 5 ochtenden in de periode van 28 oktober tot en met 5 november worden in verschillende basisscholen verspreid over de gemeente Lingewaard workshops georganiseerd. Deze workshops worden verzorgd door één Nederlandse en één Afrikaanse beeldend kunstenaar. Het gaat hier om workshops schilderen. Het thema van de workshops is:waar kom ik vandaan, waar kom jij vandaan?.

De werken die de kinderen zullen maken, zullen op de laatste dag van het festival, op 13 december, worden geëxposeerd. Tijdens deze dag zullen de kinderen ook kennis maken met live art, poëzie in verschillende talen, eten van over de hele wereld en muziek. Locatie van de happening wordt nog kenbaar gemaakt.

Maandag 3 november Kinderkunstdag
Maandag 3 november:organiseert Stichting LingeWárt voor leerlingen van de basisscholen te Huissen een feestelijke KINDERKUNSTDAG. De kinderen kunnen deelnemen aan een schilderactiviteit of klankspel.

De workshops schilderen worden gegeven door kunstenaars uit de ateliers in de voormalige scholen Aloysius en Juliana in Huissen samen met Sitabile Mlotshwa en de kunstenaars van Lingewart IFAA(International Festival of Arts in Arnhem)

Driedaagse Kunstmanifestatie
Vrijdag 7 november

16.30 uur officiële opening JUBILEUM KUNSTMANIFESTATIE van de Stichting LingeWárt door Wethouder Bud Joosten.

17.00-21.00 uur: Vrij entree van ateliers en exposities van diverse kunstenaars in de voormalige scholen Aloysius en Juliana

21.00-22.30uur: Besloten receptie van deelnemende kunstenaars en de kunstenaars van IFAA.Afrika ontmoet Huissen.

Zaterdag 8 november

11.00-17.00uur: Kunstmanifestatie, vrij entree van ateliers en exposities in de voormalige Alysius-en Julianaschool

Zondag 9 november

11.00-17.00 uur: Kunstmanifestatie, vrij entree van ateliers en exposities in de voormalige Aloysius-en Julianaschool

Dinsdag 11 november Cultureel rondje Lingewaard Derde jaars VMBO leerlingen van het Over Betuwe College te Bemmel bezoeken culturele instellingen. Binnen de culturele instellingen worden workshops georganiseerd waaronder een workshop schilderen met het thema Multi Culti in de Open Academie .De workshop wordt gegeven door IFAA kunstenaars.