Gemeente Lelystad

School de Tjotter houdt afvalmarathon

In de weken na de herfstvakantie staat de openbare basisschool de Tjotter in het teken van afval, zwerfvuil en alles wat daarmee te maken heeft.

Activiteiten


* Zowel in de vestiging aan het Kennemerland als aan de Buizerdweg worden vele activiteiten georganiseerd rond dit thema. Het begint op dinsdag 28 oktober met de onthulling van een afvalkunstwerk. Daarna wordt in iedere groep een prullenbak uitgereikt. Die bak wordt door de groep zo mooi mogelijk gemaakt zodat het weggooien van afval voor iedereen een plezier wordt.

* Op vrijdagmiddag 31 oktober reikt wethouder Willem de Jager op beide locaties een prijs uit voor de best gelukte prullenbak. Hij zal ook op iedere vestiging een opruimset achter laten waarmee zwerfvuil geruimd kan worden in de schoolomgeving. Buiten de school staan grote bladkorven waar de gevallen bladeren in kunnen.
* Op woensdagochtend 5 (Kennemerland) en vrijdagochtend 7 november (Buizerdweg) om kwart over negen, zwermen de kinderen de school uit om een flink gebied rond de school helemaal schoon te maken. In samenwerking met de Stichting Vrijwillige Zwerfvuil Opruimers, de stichting van Willem Vos, laten ze dan zien dat het helemaal niet gek is om je leefomgeving schoon te maken en alles op te ruimen.

Ook in de lessen wordt volop aandacht besteed aan afval: Waarom is het zo belangrijk om het gescheiden in te zamelen? Wat gebeurt er met al die soorten afval? Welk leuke dingen kun je doen met afval? Wat kun je er van maken?

---