Noordhoff Uitgevers levert "Eerste Hulp Bij Rekenen"

28/10/2008 10:02

Noordhoff Uitgevers

Noordhoff Uitgevers introduceert in oktober een nieuwe onderwijsmodule waarmee zorgpersoneel de rekenvaardigheden op peil kan houden en kan verbeteren. Dit moet de kans op incidenten als gevolg van verkeerde berekeningen verkleinen en de patiëntveiligheid verbeteren. Deze module Medisch Rekenen maakt onderdeel uit van CampusMed, de uitgebreide verzameling bij- en nascholingsmodules voor zorgpersoneel. Op www.eerstehulpbijrekenen.nl vindt u alle informatie rondom Medisch Rekenen.

Rekenfouten kunnen grote gevolgen hebben

Een solide basis in rekenvaardigheid bij zorgprofessionals is van groot belang. Verpleegkundigen zijn verantwoordelijk voor het berekenen van de medicatie die aan een patiënt wordt toegediend. Dit kan soms complexe berekeningen opleveren. Bij het toedienen van medicatie spelen meerdere zaken een rol: het mengen, oplossen en verdunnen van medicatie, het instellen van het infuus op de juiste snelheid en het berekenen van de juiste hoeveelheid medicatie op basis van iemands lichaamsgewicht. Het toedienen van een verkeerde dosis medicatie kan vervelende en soms verstrekkende gevolgen hebben.

In samenwerking met AMC

CampusMed biedt 'Eerste Hulp Bij Rekenen'. In samenwerking met het AMC Amsterdam ontwikkelde Noordhoff Uitgevers een praktijkgerichte methodiek voor dit onderwerp. Deze module bevat 5 á 6 uur leerstof, oefenopgaven en toetsen, waarin alle relevante rekenkwesties worden behandeld. De (evidence based) e-learning methode zorgt tevens voor standaardisering in de werkwijze van alle verpleegkundigen binnen een zorginstelling en voor vereenvoudiging van wederzijdse controle en feedback.

Noordhoff Uitgevers heeft daarbij tevens gebruik gemaakt van de ruime ervaring die de educatieve uitgeverij op het gebied van rekenonderwijs heeft. In Nederland werken een half miljoen leerlingen en de meerderheid van de wiskundedocenten met wiskundeonderwijs van Noordhoff Uitgevers.

Inzetbaar voor verschillende beroepsgroepen in de zorg

Medisch Rekenen is breed inzetbaar voor alle medewerkers in de zorg die voor het uitoefenen van hun beroep over specifieke rekenvaardigheden moeten beschikken. Deze module is daarom ontwikkeld voor verpleegkundigen (hbo- en mbo-niveau), artsen en studenten geneeskunde, apothekersassistenten, diëtisten, verloskundigen en verzorgers in tehuizen.

Algemeen

CampusMed stelt zich ten doel e-learning voor de zorg te bieden, waarin het hoogste kwaliteitsniveau behaald wordt op het gebied van inhoud, didactiek en design. Op dit moment werken in Europa zo'n 20.000 verpleegkundigen en zorgprofessionals binnen 65 ziekenhuizen in Europa met de modules van CampusMed. De modules worden mede vormgegeven met realistische cases en worden ondersteund door animatie, audio en video. Ons huidige curriculum bevat onder andere een uitgebreide bibliotheek Voorbehouden- en Risicovolle Handelingen, Verloskunde, EHBO en vanaf oktober Medisch Rekenen.

Op www.campus-med.nl vindt u alle informatie over CampusMed en alle modules in ons curriculum.





http://www.eerstehulpbijrekenen.nl