Gemeente Gilze en Rijen

Komt uw melodie ook op het carillon?
De gemeente Gilze en Rijen wil dertig nieuwe melodieën op het carillon

De gemeente Gilze en Rijen wil graag dertig nieuwe melodieën op het carillon van het gemeentehuis in Rijen. U kunt als inwoner zelf de melodieën aanleveren. Hoe dat in zijn werk gaat? Samen met de stadsbeiaardier van Breda (Jacques Maassen) is daarvoor het volgende plan bedacht.

Hebt u ideeën, dan kunt U maximaal vijf melodieën op een cd zetten. Deze cd kunt u inleveren bij de gemeentebalies in Rijen of in Gilze. Bij de inlevering krijgt u een lege cd retour. Deze actie begint in de tweede helft van oktober 2008. U krijgt tot 1 december 2008 de tijd om de melodieën in te leveren.

Alle cd's gaan vervolgens naar bureau Pors in Amersfoort. Dat bureau zet de melodieën om, zodat we ze op het carillon kunnen afspelen. We nodigen de inwoners uit om te komen luisteren en door het invullen van een enquête een keuze te maken. Ook een deskundige jury maakt een selectie. De reden daarvoor is dat de melodie moet passen in de grootte (twintig klokken) van het carillon. Op 30 april 2009 (Koninginnedag) worden de dertig nieuwe melodieën officieel gepresenteerd.