Gemeente Moerdijk


28-10-2008: Activiteiten op drie basisscholen

De afgelopen weken hebben leerlingen van groep 7 en 8 van de basisscholen De Arenberg, De Regenboog en De Boemerang zich intensief bezig gehouden met het thema Energie besparen. Vragen als wat is energie nu eigenlijk?, waar komt het vandaan? en waarom zuinig met energie? zijn aan de orde geweest en uitgewerkt.

Samen met ouders op zoek naar energie besparing Door middel van thuisopdrachten, waarbij de ouders geïnterviewd werden, zijn de kinderen op zoek gegaan naar mogelijkheden waarmee nog meer energie bespaard kon worden in hun eigen huis.

Ook hebben ze samen gekeken wat er nog te verbeteren was aan het huis zelf. Via de website van de gemeente Moerdijk (www.moerdijk.nl) onder bespaarloket West Brabant hebben zij een gratis advies op maat voor hun eigen huis opgevraagd.

Werkstukken en proefjes
Na onderzoek via de website hebben de kinderen van groep 7 en 8 de tips voor energie besparen verder uitgewerkt. Op affiches hebben zij de beste tips verzameld. Deze affiches worden tentoongesteld tijdens de informatiemarkt.

Er heeft ook onderzoek plaatsgevonden naar energie via het uitvoeren van proefjes.

Boodschap:"Wees zuinig met energie!"
De basisscholen nemen het serieus op. Zij richten een kraampje in op de informatiemarkt om de bezoekers te laten zien dat energie besparen zeer belangrijk is voor de toekomst. Zoals u weet, hebben we te maken met een klimaatverandering door een hoge uitstoot van CO2 (= kooldioxide), met alle gevolgen van dien. Energie van fossiele brandstoffen, zoals olie en gas, draagt bij aan de hoge uitstoot van CO2. Hoe minder we dit gebruiken, hoe beter voor ons milieu! Het is mooi meegenomen dat energie besparen ook nog goed is voor uw portemonnee.