Gemeente Meerssen


Persbericht van 22 oktober 2008

Project Tijdelijke Plaatsing Kunstwerken
Burgemeester Offermanns en wethouder Volders
onthullen eerste kunstwerken in Bunde en Rothem

In het kader van het project Tijdelijke plaatsing kunstwerken zullen burgemeester mr Ricardo Offermanns en wethouder Luc Volders op woensdag 22 oktober 2008 de eerste twee kunstwerken onthullen.

In Bunde onthult burgemeester Offermanns om 17.00 uur een nieuw kunstwerk aan de Kastanjelaan (bij hoek Lindenlaan). Het kunstwerk is gemaakt door Monique Lipsch. Wethouder Volders onthult in Rothem om 18.00 uur een kunstwerk van Gialt Lemmens. Dit gebeurt op het Past. Geelenplein. De kunstenaar zal in café Op de Bösch (Holstraat 17) een informele toelichting / presentatie geven voor de inwoners van Rothem. Monique Lipsch heeft al enkele maanden geleden een presentatie gehouden voor het buurtnetwerk Bunde.

Vandaag - woensdag 22 oktober 2008:
17.00 uur: Bunde - Kastanjelaan (bij hoek Lindenlaan) - kunstwerk Monique Lipsch. Onthulling door burgemeester mr Ricardo Offermanns. 18.00 uur: Rothem - Pastoor Peelenplein - kunstwerk Gialt Lemmens. Onthulling door wethouder Luc Volders.

Schitterende kans
Hiermee krijgen beeldende kunstenaars de kans om gedurende een periode van twee jaar een kunstwerk te plaatsen in één van de woonkernen van onze gemeente. Het betreft kunstenaars die nooit eerder grote werken in de openbare buitenruimte hebben geplaatst. Wel is de kunstenaar minimaal twee jaar actief als professioneel kunstenaar.

Promotie kunst én kunstenaars
Na een openbare oproep hebben zich diverse kunstenaars bij de gemeente gemeld. De gemeentelijke kunstadviescommissie heeft vervolgens op basis van ingediende portfolio's en ontwerpen een selectie gemaakt. Met dit project wil het gemeentebestuur het cultureel ondernemerschap van jongere beeldende kunstenaars stimuleren en hen de kans geven zich te promoten. Voor de inwoners is dit een mooie gelegenheid kennis te maken met diverse uitingen van beeldende kunst.

Dit project wordt gesubsidieerd door de Provincie Limburg