Politie Zeeland


Z-2101-2008 Vliegend bankstel
Een 22-jarige man uit de gemeente Hulst reed gisteravond omstreeks 20.34 uur over de Tractaatweg, ter hoogte van Sluiskil.
Hij had een nieuw bankstel gekocht en dat vervoerde hij nu naar huis. Om het niet te beschadigen bond de man het bankstel echter niet vast zodat het op een gegeven moment van zijn aanhangertje afvloog. Het belandde op de weg en helaas reed daar op dat moment net een 49-jarige vrouw uit Terneuzen. Zij kon het bankstel niet meer ontwijken en reed er vol tegenaan. De 22-jarige man bleek ook nog zonder rijbewijs in een auto te rijden, dus hij kan twee verbalen tegemoet zien. Eén voor het rijden zonder rijbewijs en één voor het niet deugdelijk vastzetten van zijn lading.

O-2102-2008 Vrachtwagenchauffeur onder invloed
Een 40-jarige Roemeense vrachtwagenchauffeur uit Oradea werd vannacht omstreeks 04.58 uur aangetroffen op de vluchtstrook van de A58, ter hoogte van Rilland.
De man werd in eerste instantie door medewerkers van de douane aangesproken, maar die kregen niet erg veel contact met hem. Zij hebben de Zeeuwse politie gebeld en toen de agenten ter plaatse kwamen lag de chauffeur in een diepe slaap over zijn stuur gebogen. Door de agenten werd de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na een hele tijd kreeg de man pas in de gaten dat hij een blaastest moest ondergaan. Toen hij de blaastest had gedaan bleek hij ruim twee keer te veel te hebben gedronken. Ook kon hij zich niet legitimeren, hij verklaarde dat zijn identiteitspapieren waren gestolen. Toen een van de agenten hem duidelijk maakte dat de vreemdelingenpolitie dan ging onderzoeken of hij wel de juiste identiteit op had gegeven, wist de Roemeen zich ineens weer de ligplaats van zijn identiteitspapieren te herinneren. De man kan diverse bekeuringen tegemoet zien. Over de hoogte van bijvoorbeelde de boete voor het rijden onder invloed is nog niets bekend, omdat de chauffeur op dit moment nog steeds gehoord wordt. De vrachtwagen waar de Roemeen in reed is tijdelijk gestald bij een bedrijf in Rilland.


W-2103-2008 Politie zet politiewervingstruck in voor nieuw personeel
Politie Zeeland maakt voor het eerst gebruik van de politiewervingstruck om nieuw personeel te werven. Op zaterdag 1 november a.s. zal de truck aanwezig zijn bij de Promotiedag Uniformberoepen op de Markt in Middelburg.
De wervingstruck is voorzien van de modernste faciliteiten, zoals een presentatieruimte met LCD-schermen en een spreekkamer. Op deze manier hoopt de Zeeuwse politie in direct contact te komen met belangstellenden voor een baan bij de politie. Geïnteresseerden krijgen een persoonlijk advies over het politiewerk, de politieopleiding en de sollicitatieprocedure. Bovendien bevinden zich studenten op het terras van de truck, die graag vertellen over hun ervaringen met de duale politieopleiding.

Het is voor de eerste keer dat de politiewervingstruck in Zeeland komt. De truck is eigendom van Bureau Personeelsvoorziening Politie van de Politieacademie en is door politie Zeeland gereserveerd ter ondersteuning van deze wervingsactiviteit.

Op de promotiedag, die duurt van 10.00 tot 16.00 uur, zijn tevens demonstraties te zien van de hondengeleiders en de bikers.





Politie Zeeland