Politie Drenthe

Dinsdag

Assen, 28-10-2008

Woninginbraken

EMMEN In de nacht van zondag op maandag vond er een woninginbraak plaats aan de Balingerbrink. De buit bestond uit 2 laptops, 5 mobiele telefoons en een horloge. Niet duidelijk is geworden hoe de dader binnen is gekomen. (08-187080)

ASSEN In een woning aan de Anreperstraat werd op maandag ingebroken. Tijdens afwezigheid van de bewoners werd een raam opengebroken waarna een ipod, een spelcomputer, een fiets en een klein geldbedrag werden meegenomen. (08-187344)

Bedrijfsinbraak
HOOGEVEEN Maandagmorgen ontdekte een medewerker van een drukkerij aan de Industrieweg dat er ingebroken was. Tijdens onderzoek bleek dat een raam opengebroken was en twee computers met beeldschermen ontvreemd waren. (08-187057)

Politie bekeurt knapen voor drinken in het openbaar ZUIDLAREN Drie knapen, allen 15 jaar en afkomstig uit Vries en Tynaarlo, werden maandagmiddag door de politie op de bon geslingerd. Tijdens een tussenuur(!) hadden de scholieren bij de plaatselijke supermarkt bier gekocht en waren lopend op de Verlengde Stationsweg bezig deze op te drinken. De supermarkt werd gewaarschuwd voor het feit dat men alcohol verkocht aan jongeren onder de16. Ook de school werd in kennis gesteld. (08-187216)

Geheime zender uit de lucht gehaald
ZWARTEMEER Maandagmiddag heeft het Agentschap Telecom in samenwerking met de politie een geheime zender uit de lucht gehaald. De 19-jarige eigenaar zat thuis aan het Verlengde van Echtenskanaal Noordzijde te zenden toen hij op heterdaad betrapt werd. Er wordt proces-verbaal door het Agentschap Telecom opgemaakt. (08-187247)

Verkeersongeval door slaap

ZWINDEREN In de vroege dinsdagochtenduren reed op de A37 een 28-jarige inwoner van Coevorden met zijn auto de sloot in. De man botste vermoedelijk ten gevolge van slaap tegen de achterzijde van een voor hem rijdende vrachtauto met aanhanger. Deze werd bestuurd door een 48-jarige man uit Kraggenburg. De Coevordenaar reed hierna de berm in, het talud af en kwam onderaan in een sloot tot stilstand. (08-187362)

Politie neemt snorfiets inbeslag
ASSEN Maandagavond heeft de politie de snorfiets van een 20-jarige Assenaar inbeslaggenomen en hem bekeurd. Toen ze de man met hoge snelheid en zonder achterlicht over de Vleddering zagen rijden werd getracht om bestuurder en snorfiets aan een controle te onderwerpen. Op de Molenstraat werden meerdere stoptekens gegeven maar de bestuurder besloot hieraan niet mee te werken en wist met zijn snorfiets te ontkomen. Aan de hand van de gegevens van het kentekenplaatje kon de bestuurder en snorfiets achterhaald worden. Na onderzoek bleek dat hij de snorfiets niet verzekerd had en niet in het bezit was van een bromfietscertificaat of rijbewijs. (08-187305)

Tasjesroof

ASSEN Maandagmiddag omstreeks 17.15 uur werd een 29-jarige vrouw uit Assen van haar tas beroofd. Ze fietste ter hoogte van de RK-kerk over de Nassaulaan toen ze merkte dat een onbekende achter haar fietsende man haar handtas uit haar fietstas pakte. Hij fietste daarna in tegengestelde richting weg. De dader is een blanke man tussen de 25 en 45 jaar oud, kalend en hij droeg een licht grijs jack met donkerblauwe strepen over de lengte van de mouwen. De politie zoekt getuigen van deze beroving. Zij kunnen bellen met 0900-8844. (08-187302)

Politie treft hennepkwekerij aan
EMMEN In een kamer op de bovenverdieping van een woning aan de Avekingecamp trof de politie maandagvond een in werking zijnde kwekerij aan. In totaal 94 planten en de voor de kwekerij benodigde apparatuur werden inbeslaggenomen. De stroom werd legaal afgenomen. Een 17-jarige bewoonster werd als verdachte gehoord. (08-187307)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met 0592 451280