Persberichten Binnensticht, 11.20 uur

Utrecht, 28-10-2008

Diverse verkeerscontroles

ZEIST/BUNNIK Op maandag 27 oktober heeft de politie verspreid over de dag gecontroleerd op verkeersovertredingen.

De controles vonden plaats vanaf 10.00 uur op de Clomp en rond 11.45 uur bij een school aan de Koppelweg, waar specifiek werd gelet op het dragen van de autogordel door kinderen. De laatste controle in Zeist betrof een snelheidscontrole en deze vond aan het einde van de middag plaats op de Arnhemsebovenweg.

Bij de controles zijn bekeuringen uitgeschreven voor onder andere niet dragen van de gordel (8x), niet bij zich hebben van het rijbewijs (6x), onjuist of geen kinderzitje (2x) en het overtreden van de maximaal toegestane snelheid (15).

Ook in Bunnik werd op snelheid gecontroleerd, in de avonduren vanaf 18.45 uur tot 21.15 uur. In totaal werden 1082 voertuigen gemeten, hiervan negeerden 124 bestuurders de maximumsnelheid van 50 km/u. De topper reed 79 km/u.

Onder invloed

BILTHOVEN In de nacht van maandag 27 op dinsdag 28 oktober is een 38-jarige inwoner van Bilthoven betrapt op de Leijenseweg op het rijden onder invloed. De man reed stevig door, waarop de politie hem wilde aanspreken op zijn snelheid. Tijdens de staande houding bleek de man naar alcohol te ruiken. De ademanalyse gaf 495 ug/l aan. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van vijf uur.