Persberichten Lekstroom, 11.05 uur

Utrecht, 28-10-2008

Man aangehouden voor illegaal wapenbezit

LOPIK- Op maandagochtend 27 oktober werd een man aangehouden voor verboden wapenbezit.

In een televisie-uitzending van Undercover in Nederland van zondagavond 26 oktober was te zien dat een man een vuurwapen te koop aanbood aan de verslaggever van dit programma. Om kennelijk dit vuurwapen te testen, reden zij naar het buitengebied in de regio Utrecht waar een vuurwapen werd leeggeschoten in een weiland. Dit alles was te zien in de uitzending.

Agenten van de Regio Utrecht zagen ook deze beelden en uit onderzoek bleek dat het hier zeer vermoedelijk ging om een 57-jarige man uit Lopik. Een arrestatieteam werd opgeroepen en de 57-jarige man werd in zijn woning aangehouden. Hij werd naar het politiebureau overgebracht en ingesloten voor verhoor.

De politie deed huiszoeking in de woning en een tiental wapens, luchtdrukwapens en nepvuurwapens, werden aangetroffen en in beslag genomen. Naast de in beslag genomen wapens nam de politie ook nog een hoeveelheid administratie in beslag. De politie zet het onderzoek voort.

Vechtpartij

NIEUWEGEIN Meerdere mannen gingen op maandagavond 27 oktober met elkaar op de vuist. Niemand wilde vertellen wat er aan de hand was.

Rond 22.50 uur kreeg de politie de melding dat er door ongeveer vijftien man op de Leusderschans op straat en in een woning zou worden gevochten. Meerdere politie-eenheden gingen ter plaatse. Zij zagen een auto met twee inzittenden wegrijden en de auto werd gecontroleerd. Andere agenten gingen naar de woning, waar de rust vervolgens terugkeerde. Eerst ontkenden de aanwezigen dat er ruzie was geweest, vervolgens gaven zij dat wel toe, maar niemand wilde iets met de politie te maken te hebben. Daar de twee inzittenden van de auto, Nieuwegeiners van 19 en 26 jaar, niets ten laste kon worden gelegd, mochten zij na controle hun weg vervolgen.

Geschrokken schoonmaaksters

NIEUWEGEIN Twee schoonmaaksters kregen op maandag 27 oktober de schrik van hun leven toen er bij het bedrijf werd ingebroken.

Rond 18.45 uur waren twee schoonmaaksters aan het werk in een bedrijfspand aan de Parkerbaan. Plotseling ging het alarm af en zag één van de vrouwen vier mannen, die hadden een deur opengebroken en waren het pand binnengedrongen. De schoonmaakster schrok hevig en begon te schreeuwen. Daarop renden de verdachten het pand uit en gingen ervandoor. Eerst werd het beveiligingsbedrijf gebeld en na twintig minuten de politie. Toen agenten ter plaatse kwamen, bleken de vogels al lang te zijn gevlogen. De verdachten waren alle in het donker gekleed en rond de 1.85 meter lang.

Aan getuigen die rond 18.45 uur iets verdachts hebben gezien op of in de omgeving van de Parkerbaan wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844.

Winkeldiefstal

NIEUWEGEIN Twee verdachten werden op maandag 27 oktober aangehouden voor winkeldiefstal.

Rond 17.30 uur zag een medewerker van een winkel aan de Veldwade via een beveiligingscamera dat twee mannen van meerdere goederen de verpakkingen opensneden en de spullen vervolgens in een rugzak deden. Eén van de verdachten werd door personeel aangehouden op het moment dat hij de winkel verliet, de andere werd in de winkel aangehouden. Een vermoedelijke handlanger die buiten in een auto zat te wachten, rook kennelijk onraad en reed weg.

Beide verdachten, mannen van 30 en 57 jaar oud en afkomstig uit Roemenië, werden even later aan de politie overgedragen. Zij zijn naar het politiebureau overgebracht en zijn voor nader onderzoek ingesloten en in verzekering gesteld. De twee bleken voor bijna vijfhonderd euro aan gereedschap te hebben gestolen.