Dienstenbond CNV

Nieuws

28 oktober 2008

Actuele ontwikkelingen bij Fortis

Donderdag 23 oktober heeft CNV Dienstenbond een vijf punten plan (zie: vorige info & www.cnvdienstenbond.nl) aangeboden de minister van financiën Wouter Bos. Tevens hebben wij aangedrongen om snel met duidelijkheid te komen over het lot van Fortis. De onzekerheid is groot en daar moet zo snel mogelijk een einde aan komen.

Fortis Bank Nederland en FVN zijn door de volledige nationalisatie in veilige handen. Dat laatste is goed nieuws. Het slechte nieuws is echter dat de krediet crisis nog niet voorbij is en er grote onzekerheid is onder de medewerkers over hoe het nu verder moet met Fortis.

Tijdens het gesprek dat CNV Dienstenbond had met Wouter Bos is benadrukt dat er snel duidelijkheid moet komen over het lot van Fortis. De toezegging van Votron dat er geen gedwongen ontslagen zullen vallen bij een integratie met ABN Amro wilde Wouter Bos niet herhalen. Voor CNV Dienstenbond blijft dit een belangrijk punt en wij pleiten dan ook voor een garantie van de overheid dat er geen gedwongen ontslagen vallen en mensen van werk naar werk worden bemiddeld.

De voorzitter van de Unie heeft vorige week in de pers een voorkeur uitgesproken om Fortis Bank Nederland op te laten gaan in BNP Parisbas. CNV Dienstenbond deelt de mening van de Unie niet. CNV Dienstenbond spreekt geen voorkeur uit voor welke overname of fusie dan ook zolang de sociale gevolgen daarvan niet duidelijk zijn. Wij willen zoveel mogelijk behoud van werkgelegenheid want dat is in uw belang.

Hoe de agenda van CNV Dienstenbond bij Fortis er de komende tijd uit?


-In de eerste week van november zullen wij met onze kaderleden bij elkaar komen om de laatste stand van zaken te bespreken en onze inzet bepalen voor de komende periode. Bovendien willen wij ook een planning maken om tot een nieuwe cao voor 2009 te komen.


-Op 3 november hebben wij een gesprek met FVN. Naast de toekomst van FVN zullen wij praten over de verlenging van de cao voor FVN, beloning, VerzekeringsUnie en de toekomst van ABN verzekeringen in Zwolle.


-Op 10 november heeft CNV Dienstenbond een overleg bij FBN, hierbij zal Jan van Rutte ook aanwezig zijn om de laatste stand van zaken toe te lichten.

Wij houden u uiteraard op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en horen uiteraard ook graag van u indien er zaken zijn die u met uw bond wil bespreken. U kunt daarvoor contact opnemen met bestuurder Bernard Jan de Groot, 010-2651111 of email b.degroot@remove-this.cnvdibo.nl

Lid-werft-lidactie: Altijd Prijs!
In 2008 voeren we een speciale lid-werft-lidactie met mooie prijzen! De opzet is eenvoudig. Naast de gebruikelijke waardebon van EUR 10.00 ontvangt u bij het aanbrengen van elk nieuw lid een waardepunt. Met 3 waardepunten kunt u al een fraai cadeau winnen. Maar voor het werven van 5 of 10 leden kunt u kiezen uit nog mooiere cadeaus. Ga voor de actie naar www.cnvdienstenbond.nl.

Let op: het nieuwe lid moet wel werkzaam zijn in onze sectoren en vallen onder CNV Dienstenbond. En: bij automatische incasso zijn de eerste drie maanden als welkomstgeschenk gratis! Doe mee voor een sterkere bond en een mooie prijs!
CNV Dienstenbond biedt het meest complete servicepakket tegen de laagst mogelijke prijs!

De ledenvoordelen op een rij:

- Gratis advies bij al uw vragen over het werk
- Gratis juridische hulp bij arbeidsconflicten
- Rechtsbijstandsverzekering privé inbegrepen!. Dat scheelt al gauw 150 euro per jaar

- Advies over uw loopbaan. Eerste gesprek gratis!
- Trainingen en cursussen (waarvan veel gratis)
- Gratis (werkgerelateerd) financieel advies
- Geregeld een ledenblad in de bus

- Actuele informatie over uw branche
Nu lid worden? Eerste drie maanden gratis!

De cadeaubon t.w.v. EUR 10.00 als welkomstcadeau op de aanmeldingsbon, is komen te vervallen. In plaats daarvan krijgt het nieuwe lid, bij het verstrekken van een automatische incasso, de eerste drie maanden een gratis lidmaatschap aangeboden.