Dienstenbond CNV

Nieuws

28 oktober 2008

Vernieuwen sociaal plan ANWB

In 2006 is er met CNV Dienstenbond een doorlopend sociaal plan afgesloten. Dit sociaal plan loopt tot eind 2008. Binnenkort beginnen dan ook nieuwe onderhandelingen met de werkgever over een nieuw sociaal plan. Daarvoor hebben wij uw inbreng nodig. P.S. heeft u al een deel van uw contributie teruggevraagd van de belasting via de werkgever?

Met de kaderleden van CNV Dienstenbond hebben wij onlangs een heidag gehouden naast het reguliere zeswekelijkse overleg (naast verder nauw contact per telefoon en mail natuurlijk). Daar zijn weer veel nieuwe activiteiten richting de leden van CNV Dienstenbond bij de ANWB afgesproken. Nu de grootste reorganisaties, de RIO-discussie en de onderhandelingen voor een nieuwe cao voorbij zijn, zult u veel van ons gaan horen als we de nieuwe punten gaan oppakken. Binnenkort ontvangt u hier meer informatie over.

Nieuw sociaal plan: Wat moet er anders?
Nu het sociaal plan afloopt wordt er vanaf 4 oktober onderhandeld over een nieuw sociaal plan. Uitgangspunt is het huidige plan welke de afgelopen 3 jaar bij reorganisaties is gebruikt. We gaan dus werken aan een beter sociaal plan. Maar daarvoor hebben wij uw inbreng nodig. Kent u het sociaal plan? Heeft u gebruik gemaakt van het sociaal plan of heeft u er mee te maken gehad? Dan ontvangt CNV Dienstenbond graag een email van u met punten waar u tegenaan bent gelopen. Vindt u het niveau te laag? Zijn procedures niet duidelijk? Zorgt het sociaal plan voor onredelijke toestanden? Kortom; wat kan er beter?

Aanstaande vrijdag gaat CNV Dienstenbond met de kaderleden om de tafel om antwoorden te zoeken op bovenstaande vragen, maar kunnen uw tips goed gebruiken. Dus heeft u punten waar wij op moeten letten of die u anders wilt zien, stuur dan (liefst voor vrijdag 31 oktober, maar uiterlijk 3 november) een email aan uw bestuurder Harrie de Vaan op het adres h.devaan@remove-this.cnvdibo.nl.

Heeft u al een deel van de vakbondscontributie teruggevraagd via de ANWB?
Onlangs heeft u van ons een contributieverklaring gekregen die u bij uw werkgever kunt inleveren. In de nieuwe cao ANWB is namelijk voor het eerst geregeld dat u uw contributie aan CNV Dienstenbond fiscaal voordelig kunt laten verrekenen met uw salaris. Dit financieel voordeel krijgt u niet rechtstreeks van CNV Dienstenbond, maar via uw werkgever. Uw werkgever verrekent de betaalde contributie eenmaal per jaar met uw bruto salaris. Als u dat doet kunt u maar liefst tot 40% van uw contributie terugverdienen! Vergeet u het formulier niet in te leveren, want het is zonde dit bedrag te laten liggen! Voor de uitleg en gevolgen verwijs ik u graag naar de brief die u bij de verklaring heeft gekregen.

Lid-werft-lid-actie
CNV Dienstenbond heeft nu een lid-werft-lid-actie: Werft u 3, 5 of 10 collega's als lid, dan ontvangt u als dank respectievelijk 75, 150 en maar liefst 350 euro. Binnenkort ontvangt u van ons een speciale info met alle argumenten om lid te worden van CNV Dienstenbond en laten wij weten wat wij de komende tijd voor u en uw collega's allemaal gaan doen.

Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, dan kunt u contact opnemen met uw bestuurder Harrie de Vaan. U kunt hem bereiken op telefoonnummer 010-2651111 of per email op het adres h.devaan@remove-this.cnvdibo.nl. Uiteraard kunt u ook contact opnemen met één van onze kaderleden. U kunt hen hier vinden.

Ledenwerfactie! Doe mee en win!
De beste reclame is mond-op-mond reclame! En de beste werving gaat vaak op een persoonlijk manier. De benadering van collega's, vrienden, familie of kennissen voor een lidmaatschap werkt vaak heel goed!

Met ingang van 2008 willen wij u graag extra belonen voor het aanbrengen van nieuwe leden. Naast de gebruikelijke waardebon van 10 euro ontvangt u nu tevens een waardepunt per geworven lid waarmee u kunt sparen voor mooie, exclusieve prijzen.

Heeft u drie waardepunten in uw bezit (na drie nieuwe leden te hebben aangebracht) dat kunt u al kiezen uit de volgende drie prijzen:
- Ipod Shuffle, nationale dinerbon t.w.v. 75 euro of Irischeques t.w.v. 75 euro
Heeft u vijf waardepunten dan mag u kiezen uit:
- Ipod Nano, een Eventbon t.w.v. 150 euro of Irischeques t.w.v. 150 euro
En bij tien waardepunten:

- Luxe Ipod touch of navigatieset, een VCK Reischeque t.w.v. 375 euro of Irischeques t.w.v. 375 euro

Let op:
De nieuwe leden die u werft moeten werkzaam zijn in de dienstverlenende sector (i) en daarmee dus vallen onder CNV Dienstenbond! Wilt u met het oog op de werving onze ledenvoordelen nog eens op een rijtje zien, kijk dan op deze website onder ledenvoordelen.
Heeft u vragen over de actie? Neem dan contact op met onze ledenservice (tel.nr. 023 -565 10 52 of e-mail
ledenservice@remove-this.cnvdibo.nl).
De cadeaubon t.w.v. EUR 10.00 als welkomstcadeau op de aanmeldingsbon, is komen te vervallen. In plaats daarvan krijgt het nieuwe lid, bij het verstrekken van een automatische incasso, de eerste drie maanden een gratis lidmaatschap aangeboden