Gemeente Bussum

Bussum in beweging

Het meerjarenbeleidplan Sport 2004 is door de gemeente Bussum aangepast. In de nieuwe beleidsnota Sport (2008-2011) zijn voor langere tijd de visie, doelstellingen, middelen, uitvoeringsactiviteiten, alsmede verantwoordelijkheden van de gemeente en de sportclubs vastgelegd.

Aan de totstandkoming van deze nota is overleg met de sportbesturen voorafgegaan, over de concept-nota zijn de verenigingen nadien om commentaar gevraagd.

Hoofddoel van de nieuwe Bussumse sportnota is meer Bussumers aan het bewegen te krijgen en daarbij extra aandacht te schenken aan allochtonen, jeugd, ouderen, gehandicapten en minima. Hierbij wordt in eerste instantie de deelname aan het regulier sportaanbod gestimuleerd en in tweede instantie worden specifieke doelgroepgerichte activiteiten opgezet.

De sportaccommodaties en de wachtlijsten van de sportverenigingen worden aangepakt. Onder andere door uitbreiding van de kleedkamers en een kustgrasveld van SDO en door ondersteuning van het streven van de Gooische Hockeyclub voor een 5de kunstgrasveld. Daarnaast zullen de faciliteiten voor ongeorganiseerd sporten en bewegen worden uitgebreid door het aanleggen van pannaveldjes, het uitbreiden van de skatebaan, het neerzetten van tafeltennistafels in de openbare ruimte. Ook wordt gedacht aan het informeel gebruik van buitensportaccomodaties door jeugd uit de buurt. Zoals bekend zijn sportverenigingen voor een groot deel afhankelijk van vrijwilligers. De gemeente vindt het daarom belangrijk hier aandacht aan te geven door vrijwilligerswerk te stimuleren. Hiervoor zal onder andere een wervingscampagne worden georganiseerd.

De beleidsnota Sport ligt ter inzage bij de balie in het gemeentehuis. In de commissie Welzijn van 28 oktober zal de beleidsnota worden behandeld.